Hivatalos a gyerekeknek szánt Xiaomi MiTu U1 Pro okosóra

Kínában hivatalosan is leleplezték a Xiaomi MiTu U1 Pro okosórát, ami kifejezetten gyerekeknek készült, a védelmüket, és a digitális világba történő biztonságos integrációjukat biztosítja. A készülék 4G kompatibilitással bír, így hanghívások és videotelefonálások lebonyolítását is lehetővé teszi, de van GPS követés a szülők számára, illetve érintésmentes fizetés, valamint egy oktató jellegű hangasszisztens is akad a készülék repertoárjában.

Az újdonság teljes és becsületes neve MiTu Children’s Phone Watch U1 Pro. A készülék egy beépített LTE modemmel szerelt okosóra, vagyis képes folyamatosan csatlakozni a mobilhálózatokra, telefonálni és videohívásokat lebonyolítani egyaránt lehetséges a segítségével. A gyártó azt javasolja, hogy a szülők a GPS helymeghatározás révén kövessék gyermekeiket, az óra képes riasztásokkal jelezni, ha a lurkó megérkezett az iskolába, vagy ha olyan területre tévedt, amit veszélyesnek tartanak.

A készülék beépített oktatási funkciókat is lehetővé tesz, ott van például a Xiao AI osztályfőnöki hangasszisztens, illetve van egy tanulási segédalkalmazás, ami olyan tantárgyak elsajátításában nyújthat segítséget, mint az angol nyelv, a matematika, vagy a kínai nyelv. A gyerek-okosóra fizetésre is alkalmas, a WeChat és az AliPay is támogatott, a szülők viszont napi költési limitet állíthatnak be, hogy spórolásra ösztönözzék a gyerkőcöket. Hagyományos okosóra opciók is vannak, vagyis a készülék képes követni a különböző mozgásformákat, vannak sport üzemmódok is, az óra szoftverében naptár és SOS vészhelyzeti funkció egyaránt megtalálható. Zseblámpa is van, ami szintén jól jöhet bizonyos helyzetekben.

A MiTu U1 Pro 4 GB háttértárral lett felszerelve, a készülék belsejében 950 mAh-s akkumulátor biztosítja az energiaellátást, de a Xiaomi egyelőre nem közölte, hogy milyen üzemidőre lehet számítani egyetlen feltöltéssel. Az óra a strapát is remekül bírja, 20 méter mélységig vízálló. A készülék sárga lünettával, valamint szintén ilyen rikító színű pánttal rendelkezik. A helyi piacon, vagyis Kínában, a készülék 49 ezer forintnak megfelelő jüanba kerül, és elvileg már rendelhető. Azt egyelőre nem tudni, hogy más régiókban is forgalmazni fogják-e az okosórát, vagy sem, de egy nyugati felhasználói igényekhez igazodó felülettel szerintünk lenne sikere.

Forrás: NotebookCheck