Ismét hírt adott magáról az Apple Watch Series X

Bár a legtöbbeket valószínűleg a hamarosan bemutatásra kerülő új OLED kijelzős iPad Pro táblagépek izgatják, a színfalak mögött készülnek az almás gyártó okosórái is. A legfrissebb értesülések szerint a soros Apple Watch egy olyan komponenst kaphat, amelyet az iPhone 17 Pro gyártásakor is használni fognak.

Tavaly Ming-Chi Kuo szakértő azt állította, hogy a 2025-ben debütáló Apple iPhone 17 Pro gyantával bevont réz alaplapot kaphat. Most a DigiTimes különböző alkatrészellátási forrásokra hivatkozva azt írja, hogy legalább egy következő generációs Apple Watch ugyanezt az RCC anyagból készült alaplapot fogja kapni. Hogy mindez miért érdekes?

Ennek az anyagnak a gyártásakor vékony, gyantával bevont rézfilmet alkalmaznak, ami sokkal vékonyabbá teszi az alaplap teljes kialakítását. Ennek köszönhetően több hely maradhat az óra egyéb alkatrészei számára, jutna például egy méretesebb akkumulátornak is.

Az előzetes feltételezések szerint az Apple Watch X teljesen megújult dizájnnal érkezik, így elképzelhető, hogy ezt a bizonyos RCC alaplapot ebbe a készülékbe szánja az Apple. Azt viszont nem tudni, hogy az okosóra 2024-ben vagy majd csak jövőre jelenik meg, így egyelőre túl korai lenne kőbe vésettnek hinni bármit is az okosóra kapcsán.

Forrás: GSMArena