A Samsung Galaxy Watch 7 képes lehet a vércukorszint mérésére

Jelen pillanatban a viselhető eszközök Szent Grálja a non-invazív vércukorszint mérés. Valószínűleg nincs a földön olyan ember, aki ne örülne, ha végre megszabadulhatna a tűszúrásoktól, amikor a vércukrát ellenőrzi. Friss értesülések szerint a Samsung Galaxy Watch 7 képes lehet erre a bravúrra.

Egy nemrég publikált jelentés szerint Hon Pak, aki a Samsung Electronics kereskedelmi igazgatójaként és a digitális egészségügyi részleg vezetőjeként is dolgozik, találkozott a Samsung Health tanácsadó testületének tagjaival a vállalat szöuli orvosi központjában, hogy megvitassák a vércukorszint-méréssel illetve annak az intelligens viselhető eszközökbe történő bevezetésével kapcsolatos fejleményeket.

Ezen a találkozón rengeteg további dologról is szó esett, beleértve a mesterséges intelligencia fejlesztését az egészségkövetésben, illetve a szívritmuszavar, valamint a magas vérnyomás felismerésében elért eredményeket. Arról egyelőre nincsenek részletek, hogy ez a bizonyos vércukorszint-mérő rendszer miként fog működni a gyakorlatban.

A Samsung Galaxy Watch 7 széria várhatóan július 10-én mutatkozik be a vállalat első okosgyűrűjének, a Galaxy Ringnek, illetve a legújabb hajlítható mobilok, vagyis a Galaxy Z Fold 6 és a Galaxy Z Flip 6 társaságában.

A Galaxy Watch 7 okosórák belsejében az új Exynos W9400 lapkakészlet teljesít majd szolgálatot, ami állítólag 50%-kal lesz hatékonyabb, mint az elődje, illetve a belső tárhely akár 32 GB-ra is megnőhet.

Forrás: GSMArena