Máris másolják az Apple Watch Ultrát

Nyilván, ha van egy jól sikerült termék, akkor szinte elkerülhetetlen, hogy a kínai kollégák ne készítsenek belőle valamilyen másolatot. Ezek olykor jobban, olykor pedig rosszabbul sikerednek, de szerintünk ez az Apple Watch Ultra hasonmás, ami nemrégiben tűnt fel, külseje alapján legalábbis mindenképpen a jobbak közé sorolható. Ismerjétek meg a GS8 Plus Ultra okosórát!

Mint ahogyan láthatjátok, a készülék az almás eredetit egészen hűen utánozza, ugyanolyan téglalap alakú, robosztus kialakítást kapott, mint szellemi elődje. A készülék 49  x 40 x 10,7 mm-es dimenziókkal és megközelítőleg 50 grammos tömeggel rendelkezik.

Az Apple Watch Ultra hasonmása igencsak méretes, 2,05 hüvelykes, IPS LCD érintőképernyővel van felszerelve, amelyen 420 x 480 képpont sorakozik. Az okosóra külső borítása megfelel az IP67 minősítésnek, vagyis egy kis fröccsenő víz nem végzi ki, de a vízi sportokat el lehet felejteni.

A GS8 Plus Ultra 24 órás pulzusmérés mellett véroxigénszint-mérés, alvásmonitorozás és persze lépésszámlálás funkciót is biztosít. Az elérhető lehetőségek között említik a vérnyomás-kalkulálást is, de az ilyen olcsóbb órák esetében tudjuk, hogy ez a fajta extra mennyire megbízható: nagyjából semennyire.

Az óra belsejében lévő Bluetooth 5.0 modem szerencsére nem válogatós, könnyedén kapcsolódik bármilyen Android vagy iOS operációs rendszert futtató készülékkel, feltéve, hogy nem valami 10 évvel ezelőtt bemutatott modellről van szó.

A GS8 Plus Ultra azt is lehetővé teszi, hogy Bluetooth-kapcsolaton keresztül telefonhívásokat fogadjunk, vagy indítsunk, nyilván ehhez az is kellett, hogy a készülék beépített mikrofont és hangszórót kapjon. Anélkül ugyanis nehéz.

Az okosóra burkolata alá egy 360 mAh kapacitású akkumulátor préselte gyártó – legyen az bármelyik is, mert egyértelműen ez sem derül ki -, amelynek köszönhetően a készülék állítólag 3-5 napig is bírja egyetlen feltöltéssel. Az órát az Aliexpressről lehet megrendelni, ahol nagyjából 15 ezer forintnak megfelelő összegért árulják.

Habár az okosóra külseje megkapó módon idézi az Apple Watch Ultra dizájnját, valószínűleg olyan felhasználói élményt biztosít, amely nyomába sem ér az eredeti által biztosítottnak. De ha az almás órának csak a külseje tetszik, az árcédulája nem, akkor talán érdemes lehet próbát tenni egy ilyen utánzattal, habár az nagy valószínűséggel inkább bosszúságot fog okozni, mint örömet.

Forrás: ChineseSmartwatches