Egy vezeték nélküli fülhallgató és egy okosóra erényeit egyesíti a Huawei Watch Buds

Elsőre elhalasztották a bemutatóját, de végre megérkezett az a különleges készülék, amely egyszerre kínálja fel egy vezeték nélküli fülhallgató és egy okosóra, mondhatni legjavát, vagyis befutott a Huawei Watch Buds. A hibrid eszköz prémium jellemzőkkel és ehhez mért árral debütált, globális értékesítése egyelőre bizonytalan, de reméljük, hogy ez az érdekesség hozzánk is eljut majd.

Lényegében ez egy olyan okosóra, amelynek testébe bele lehet helyezni egy pár vezeték nélküli fülhallgatót. Nyilván nem akármilyet, csak a hozzá gyártott füles kompatibilis, szóval a már meglévő AirPods nem fog belemenni. A fülhallgatók Bluetooth 5.2 kompatibilitással rendelkeznek, ami pedig az üzemidejüket illeti, aktív zajszűrés nélkül – mert, hogy ezek bizony ezt is tudnak – 4 órányi zenehallgatást, illetve a 2,5 órányi telefonálás tesznek lehetővé, egyetlen feltöltéssel.

Maga az okosóra hozza a felsőkategóriás jellemzőket. A megjelenítő 1,43 hüvelykes AMOLED panel, amelyen összesen 466 x 466 pixel sorakozik, a készülék külső borítása rozsdamentes acélból készült, a pánt pedig bőrből, a 22 mm-es szíj fekete és barna árnyalatokban választható.

Krónikus betegek és sportolók – mindkét csoportra gondolt a Huawei, amikor megtervezte a Watch Buds-ot, amely kapott pulzusmérés, véroxigénszint-mérés, alvásmonitorozás és stressz-szint mérést, az óra képes figyelni a kamrafibrillációt, illetve van EKG is a repertoárban. Ha szeretsz mozogni, biztosan örülni fogsz a beépített 80 sport üzemmódnak.

A Huawei okosórája rendelkezik némi korlátozott védelemmel a vízzel szemben, de azért az IP54 felsorolás nem teszi lehetővé az úszást, vagy a búvárkodást, ugyanakkor a különleges, hibrid kialakítást elnézve ez egy megbocsátható hiányosság. Az okosóra saját helymeghatározási képességekkel is bír, kommunikál a GLONASS, GPS, BeiDou műhold-rendszerekkel egyaránt.

Visszatérve tehát a fülhallgatókra: mesterséges intelligencia által menedzselt zajszűrés áll rendelkezésre zenehallgatás és hívások közben, a fülesek önmagukban 4 grammosak, a konstrukció teljes egészében pedig 66,5 grammot nyom. A készülék Harmony OS 3 operációs rendszert futtat, a fülhallgató és az okosóra kombinált üzemideje a gyártó állítása szerint elérheti az akár három napot is. Az elvesztett energiák pótlása a szokott módon, egy mágneses töltő segítségével történik, ami a gyártói leírás értelmében nagyjából 100 percet vesz igénybe.

Egy ilyen különleges kialakítású készüléket nem adhat olcsón a Huawei, de talán nem is olyan vészes a helyi pénzből átszámítva 429 dolláros vételár, ami magyar pénzben megközelítőleg most 168 ezer forintot jelent. A Huawei Watch Buds már rendelhető a helyi, vagyis a kínai piacon, nemzetközi értékesítésről tehát egyelőre nem esett szó, viszont arra nyugodtan felkészülhettek, ha lesz globális forgalmazás, akkor egy ennél veszedelmesebb árcédula kerül majd a készülékre. Mondjuk mivel ezt már más termékek kapcsán elég jól megszoktuk, meglepetésként valószínűleg senkit nem fog érni.

Forrás: GSMArena