Hibajavításokkal érkezett a Garmin 14.67-es bétája

A Garmin útjára indított egy új bétát, amit olyan okosórákra lehet telepíteni, mint a Fenix 7, a Fenix 7 Pro , az Epix 7 Pro, illetve az Enduro modellek. A frissítés javításokat tartalmaz, amelyek orvosolják a Body Battery, a zenelejátszó, és a fordító korábbi problémáit. A szoftvert már le is lehet tölteni azokra a készülékekre, amelyeket regisztráltak a Garmin Béta programjába.

A Garmin kiadta a 14.67-es béta verziót a Fenix 7, Fenix 7 Pro, Epix 2, Epix 2 Pro, Epix 2 Pro, Enduro 2, Quatix 7 és Marq 2 okosórákhoz. A frissítés számos hibajavítást hoz a támogatott készülékekre. Javítva lett a Body Battery azon hibája, amely miatt egyesek tevékenységek űzése során nem megfelelően mérte fel a felhasználók energiaszintjét – ugye ez a funkció a tulajdonosok napi és aktuális „töltöttségi” szintjét hivatott követni, pontossága épp ezért rendkívül fontos. Javítottak egy hibát a zenelejátszón belül is, sőt, azt tovább is fejlesztették, de, hogy egészen pontosan milyen módon, azt a Garmin nem részletezte.

Az új szoftvert orvosol egy olyan idegesítő hibát is, ami kikapcsolásra késztette a készülékeket, ha éppen egy futási edzéstervet tanulmányoztunk rajta. Fordítási hibákat is javítottak, elsősorban azokat, amelyek a thai nyelvvel voltak kapcsolatosak. A legfrissebb béta telepítése úgy megy, hogy felkeressük a Menü – Rendszer – Szoftverfrissítés – Frissítések Keresése menüpontot, aztán értelemszerűen követjük az utasításokat. A Garmin azt is közölte, hogy hamarosan ennél jóval egyszerűbben, OTA letöltés formájában teszik majd elérhetővé a nyilvános béta frissítéseket, mégpedig a Garmin Manager Connect alkalmazáson keresztül.

Frissítve lettek a biztonsági konfigurációs fájlok is, vagyis ezeket is telepíteni kell, mielőtt az adott órára fel lehetne tenni az új rendszert. A gyártó arra kéri a felhasználókat, hogy az esetleges hibákat a hivatalos hibabejelentő fórumban publikálják, az angolul a Beta Bug Reports néven lesz megtalálható. Jó, ha tudjátok, hogy a béta frissítés az olyan készülékek esetében, mint a a Tactix 7 vagy a Marq Aviator Gen2, nem áll rendelkezésre. Ha szeretnél belépni a béta programba, akkor azt a Garmin Connecten keresztül teheted meg.

Forrás: NotebookCheck