Bezöldült kijelzőre panaszkodnak az Apple Watch tulajdonosok

Pár nappal ezelőtt publikálták a watchOS 9.5 frissítést, amely hibajavításokkal és egy vadonatúj óralappal érkezett. Viszont bizonyos Apple Watch tulajdonosok arra lettek figyelmesek, hogy a készülékük kijelzője zöldes árnyalatúra változott. A probléma az Apple Watch Series 8, Watch Ultra, de még a Watch SE modelleket is érinti.

Múlt héten több rendszerfrissítés is érkezett az Apple jóvoltából, de az iOS 16.5, a Mac OS Ventura 13.4 esetében nincsenek említésre méltó problémák, de úgy látszik, hogy az okosóra tulajdonosok nem voltak ilyen szerencsések.

A másik két verzió frissítéshez képest ez egy szerényebb update, de telepítését követően a készülékek megjelenítője erős zöldes színárnyalatot vesz fel bizonyos körülmények között, amely mondanunk sem kell, rohadtul idegesíti a készülékek tulajdonosait.

Habár a NotebookCheck munkatársai észlelték a problémát egy szimpla Watch Series 8 készüléken, a legtöbb panasz Watch SE és Watch Ultra modellek tulajdonosaitól érkezik. Az idegesítő zöldes árnyalatot az Értesítési központban, a Gyorsbeállításokban vagy a jelszó beírásakor észlelték az érintettek. A bezöldülés állítólag csak akkor látható, ha közvetlenül az óra kijelzőjét bámuljuk.

A jelenséget még érdekesebbé teszi, hogy a legtöbb esetben egy egyszerű újraindítás megoldja a problémát. Persze ez sem jön be mindenkinek, van akinek az újraindítás után is megmarad a zöldes árnyalat. Az Apple egyelőre nem főzött semmit a dologhoz, de azért valószínűleg tudnak róla és valószínűleg javítani fogják a közeljövőben.

Forrás: NotebookCheck