Már készül a Wear OS 5

A 9to5Google szerint a Samsung és a Google már a Wear OS 5 érkezésére készül, amely a legújabb Android 14 rendszeren alapul. A hírek szerint a Samsung azon dolgozik, hogy az idén debütáló Galaxy Watch 7 számára biztosítja a kompatibilitást.

Az elmúlt évek trendjei alapján a nyáron megjelenő Galaxy Watch 7 okoszlórák valószínűleg már Wear OS 5-tel érkeznek. Ezt követően ősszel tanúi lehetünk a Pixel Watch 3 érkezésének, amely a pletykák szerint két különböző méretben lesz kapható, szintén Wear OS 5 operációs rendszerrel a fedélzetén.

Ezekben az értesülésekben leginkább az az érdekes, hogy a Wear OS 5 mikor jelenik meg. Ez ugyanis olyan spekulációkat váltott ki, hogy a Google célja talán az, hogy az okostelefonoknál már megszokott rendszeres frissítésekhez hasonló éves ciklust hozzon létre a viselhető eszközök számára. Az éves szoftverfrissítések bevezetése a rendszert nem csak az Apple féle watchOS-hez igazítaná, és tenné versenyképessé, hanem az Android éves ciklusával is szinkronizálná az okosórás operációs rendszert.

Ráadásul mindez megkönnyítené a Google és a Samsung számára, hogy rendszeresen megosszák a funkciókat az Android és a Wear OS között, így a felhasználóknak zökkenőmentesebb és jobban összekapcsolt élményt tudnának nyújtani az eszközeiken. Igen, a Google és a Samsung most nagyon kéz a kézben jár, és úgy tűnik, hogy ez a szövetség hosszú távra terveztetett.

Forrás: PhoneArena