Feltekerhető kijelzős okosórán dolgozik a Samsung

Nemrég napvilágra került néhány Samsung szabadalom, amelyek egy teljesen újszerű és futurisztikus okosóra terveit tartalmazzák. A készülék kijelzője megnövelhető lenne, és egy kamera is kerülne bele.

A működési mechanizmus még nem teljesen tiszta, de az okosóra kijelzője alapvetően kör alakú lenne. Szükség esetén ezt tudnánk megnövelni, így egy 40%-kal nagyobb, ovális megjelenítőfelületet kapnánk.

A gyártó úgy oldaná ezt meg, hogy a kijelző egy része fel lenne tekerve alap állapotban, és ez tekeredne ki, amikor nagyobb képernyőre van szükségünk.

A legérdekesebb az egészben, hogy egy kamera is lenne az órán, ráadásul középen. Hogy ennek pontosan mi az értelme, az még nem derült ki, de talán videóchatelni lehet majd vele.

Mindez persze egyelőre még csak egy ötlet, nem tudjuk, hogy milyen szakaszban tart a különleges készülék fejlesztése, és hogy egyáltalán megvalósul-e valaha. Az elgondolás azonban mindenképpen érdekes, és egyáltalán nem kizárt, hogy néhány éven belül hasonló okosórák lesznek majd a piacon.

Forrás: LetsGoDigital