Megérkezett a Vivo Watch GT

A minap bemutatták a Vivo S19 okostelefonokat, amelyek társaságában érkezett egy viselhető eszköz is. A Vivo Watch GT a márka első téglalap alakú megjelenítővel szerelt okosórája. A készülék támogatja az eSIM-et, habár ez valószínűleg csak a kínai szolgáltatókon keresztül fog működni.

Mi nemzetközi vásárlók, még ha bukjuk is ezt a funkciót, egy egészen klassz okosórához juthatunk, amennyiben a készülék forgalomba kerül a kínai határokon kívül is. A Watch GT 1,85 hüvelykes AMOLED megjelenítővel bír, amely 2,5D-s ívelt üveg védelmében foglal helyet, Maga a tok alumínium ötvözetből készül, az alsó részén pedig megtalálhatjuk az érzékelőket, amelyek a pulzusmérés és véroxigénszint-mérés funkciókat biztosítják.

Az okosóra energiaellátását 505 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, amelyet sajnálatos módon nem lehet vezeték nélküli módon tölteni, marad a jó öreg kétpines mágneses csatlakozó. A gyártó szerint az okosóra képes akár 9 napig is működni energiatakarékos üzemmódban, bekapcsolt eSIM mellett, normál használat mellett pedig nagyjából 3 napot lehet kifacsarni belőle. Ha kikapcsoljuk a hálózati képességeket, minden a két és félszeresére nő, vagyis 21 és 10 napos működési időkre lehet számítani.

Az okosóra egy úgynevezett BlueOS operációs rendszert futtat, amelyet mindenféle mesterséges intelligencia funkciókkal pakoltak tele. Az elérhető opciók között megtalálható az intelligens jegyzetelés, amivel diktálhatunk az órának, majd az szinkronizálja a szöveges tartalmat a telefon jegyzet applikációjával.

Ezen kívül a szoftver képes beolvasni az ingázással, jegyekkel és emlékeztetőkkel kapcsolatos legfrissebb értesítéseket, és egy szemvillanás alatt megjeleníti azokat az óralapon. Sajnos a gyártó azt egyelőre nem közölte, hogy milyen lapkakészlet teljesít szolgálatot a Watch GT belsejében, de valószínűleg a közeljövőben ez az infó is napvilágra kerül.

A készülék támogatja az NFC-s és QR kódos fizetést is, amelyet a dedikált társalkalmazáson keresztül lehet beállítani. Ha levesszük az óráról a pántot, akkor az nagyjából 33 grammot fog nyomni. A tokot fekete és fehér árnyalatokban választhatjuk. Az óra elvileg minden 20 mm-es pánttal használható. A fekete mellé egyébként egy szilikon, a fehér változathoz pedig egy bőr szíjat adnak.

A Vivo Watch GT értékesítése június 14-én indul. A készülék helyi pénzből átszámítva 40 ezer forintba kerül, ha a fekete változatot választjuk, amennyiben a fehér lenne szimpatikus, úgy 45 ezer forintnak megfelelő jüant kell leszurkolni. Globális értékesítésről egyelőre nem esett szó, de szerintünk a készülék ki fog jutni a népköztársaság határain kívülre is. Legfeljebb le kell mondani néhány funkcióról.

Forrás: GSMArena