A Samsung okosórái is microLED kijelzőre válthatnak

Korábbi cikkünkben kifejtettük az úgynevezett microLED kijelző-technológia előnyeit, illetve arról is beszéltünk, hogy az Apple a jövőben alkalmazhatja ezeket a paneleket nem csupán okostelefonok vagy táblagépek, de okosórák esetében is. Sőt, állítólag már akár jövőre is bemutathatják az első viselhető eszközüket microLED panellel. Mint kiderült, a nagy konkurens, a Samsung is áttérhet erre a technológiára Galaxy Watch készülékei esetében.

A Samsung jelenleg OLED paneleket szerel az okosóráiba, ez érthető, hiszen ők a legnagyobb beszállítói az ilyen kijelzőknek, legyen szó akár mobilokról, akár viselhető eszközökről. Példának okáért az Apple Watch készülékek is Samsung gyártmányú OLED panelekkel vannak felszerelve. Az almás gyártó azonban váltani készül, a dél-koreai vállalat pedig szeretné megőrizni vezető szerepét az iparágon belül, önállóan és mint beszállító is.

A legfrissebb értesülések szerint a Samsung tavaly létrehozott egy csapatot, amelynek az a feladata, hogy olyan microLED kijelzőket fejlesszenek, amelyeket  végül okosórákba szerelhetnek. A gyártó jelenleg is készít ilyen paneleket, ám azokat csak bizonyos televíziók esetében alkalmazzák. A lényeg, hogy nem ismeretlen a Samsung számára a technológia, így az okosórákba szánt panelek kifejlesztése nincs olyan messze, mint ahogyan azt gondolnánk. Sőt, arról is beszélnek, hogy ennek a bizonyos csapatnak még az idén le kell szállítania egy tömeggyártásra alkalmas, okosórába szerelhető microLED megjelenítőt.

Nyilván még ha ez a bizonyos kijelző el is készül, az nem feltétlenül kerül bele az idén debütáló Samsung Galaxy Watch órákba, vagy netán az Apple készülékeibe. A két nagy konkurens viselhető eszközei már valószínűleg véglegesítve vannak, idén is organikus képernyővel jelennek majd meg. De a jövőre érkező Samsung és Apple okosórák esetében már nem lehetetlen egy komolyabb frissítés.

Érthető, hogy a gyártó miért szeretne áttérni erre az új technológiára. A microLED panelek fényerő és energiahatékonyság tekintetében még az OLED kijelzőket is jócskán felülmúlják, ráadásul sokkal tartósabb konstrukciók, mint az organikus megoldások. Kíváncsian várjuk, hogy a Samsung mivel rukkol elő.

Forrás: GSMArena