Ismét feltűnt a színen a Motorola Moto Watch 70

Hamarosan újabb Motorola okosórát dobnak piacra, ami a Moto Watch 70 nevet viseli majd. A készülék már szerepelt szóbeszédekben, de most a kanadai Best Buy oldalára is kitették a hivatalos debütálás előtt. Így aztán megerősítést nyert néhány korábbi szivárogtatás, illetve az okosóra bizonyos jellemzői.

A Motorola okosórája 1,69 megjelenítőt fog kapni, habár azt egyelőre nem tudni, hogy az AMOLED vagy LCD technológiára épül majd, erről ugyanis hallgat a kereskedő weboldala. Azt viszont közli, hogy a téglalap alakú panel felbontása 240 x 280 pixel lesz. Az okosóra háza cink ötvözetből készül majd, a mellékelt pánt pedig szilikonból.

A Motorola Moto Watch 70 pulzusmérés és véroxigénszint-mérés funkcióval egyaránt fel lesz szerelve, de kapni fog egy giroszkópot is. Az izgő-mozgóknak ott lesz továbbá 23 sport üzemmód, hogy alaposan ki tudják magukat hajtani, az okostelefonnal való kapcsolatot pedig egy Bluetooth 5.0 modem biztosítja. Az okosóra belsejében lévő telep 14 napos folyamatos felhasználást biztosít egyetlen feltöltéssel, mondjuk azt a kanadai kereskedő nem közli, hogy mekkora kapacitású a battéria, de vélhetően ez az adat is hamarosan napvilágra kerül. Az aksi töltése a klasszikus módon, egy mágneses kábellel történik majd.

A Motorola Moto Watch 70 kapcsán még mindenképp említést érdemel, hogy a készülék külső burkolata IP67 minősítésnek megfelelően áll ellen a víznek és a pornak. Ez a fajta védelem oltalmat nyújt az esővel szemben, de a vízi sportokhoz már nem elegendő. Ami a szoftveres oldalt illeti, nagy valószínűséggel Moto OS rendszert kapunk az óra mellé, de ugyanez volt a helyzet a tavaly megjelent Motorola Moto Watch 100 esetében is. Ez a rendszer nem a Wear OS-re alapul, ugyanolyan zárt ökoszisztéma, mint amit a legtöbb olcsó okosóra esetében alkalmaznak.

A Motorola Moto Watch 70 csupán fekete színben lesz kapható és itt a kanadai Best Buy oldalán 99 kanadai dollárért van listázva, ami cirka 75 amerikai dollárt jelent, magyar pénzben pedig nagyjából 29 ezer Ft-ot. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor kezdődik a készülék forgalmazása, illetve hogy Kanadán kívül mely piacokon lesz kapható, de sejtésünk szerint hamarosan formálisan is bejelentik majd az okosórát.

Forrás: GSMArena