EKG-val és Harmony OS 3 rendszerrel jött az új Huawei Watch 3 Pro

A Huawei bejelentette a Watch 3 Pro okosóra középgenerációs frissítését, amely immáron Harmony OS 3 operációs rendszert futtat. Az újragondolt okosóra turn-by-turn műholdas navigációval is fel lett szerelve, ami azt jelenti, hogy okostelefon nélkül is tökéletesen alkalmas a helymeghatározásra. Az is egy említésre méltó újítás, hogy a 2022-es verzió képes EKG-t készíteni, méri a véroxigénszintet és nem mellesleg bőrhőmérséklet – érzékelővel is fel lett szerelve.

Az okosóra új verziója a Watch 3 Pro new névre hallgat, és ahogyan az várható volt több funkciót kínál fel, mint a korábbi generációk és a kínai gyártó legújabb házon belül fejlesztett operációs rendszerével van felszerelve. A készülék a külsejét tekintve 48 x 49,6 x 14 mm-es konstrukció, amely 64 grammot nyom szíj nélkül. A tömeg nagy részét az okosóra külső borítása adja, amely titániumból és kerámiából van.

Az okosóra kijelzője 1,43 hüvelykes, a szokott módon AMOLED technológiára épül, a felbontása pedig 466 x 466 képpont. Ez 326 ppi-s pixelsűrűséget jelent, vagyis a panel ilyen téren hozza az előd szintjét. Az okosórára fel lehet tenni egyébként a 22 mm-es szíjakat is, ellenállóképessége a vízzel szemben megfelel az 5ATM besorolásnak, ráadásul az óra támogatja az eSIM összeköttetést is. A Huawei csupán az akkumulátor kapacitásának leleplezésével adós, így ezt nem tudni, azt viszont igen, hogy a készülék támogatja a 10 wattos vezeték nélküli töltést.

Az új modell további érdekességei közé tartozik a bevezetőben már említett navigáció és az EKG támogatása. Azt egyelőre nem tudni, hogy a korábbi verzió megkapja-e ezeket a funkciókat egy frissítésen keresztül, azt viszont igen, hogy az a modell is Harmony OS 3 rendszer fog futtatni valamikor a közeljövőben. Még még azt sem tudatták a gyártó munkatársai, hogy nemzetközileg is forgalomba kerül-e ez a frissített modell, de reméljük, hogy az valamilyen módon hozzánk is eljut majd. A készülék helyi pénzből átszámítva 443 dolláros áron lesz kapható, amennyiben bőrszíjjal is megfelel, a titán szíjjal ellátott variáns 547 dolláros áron kerül forgalomba, egyelőre tehát kizárólag Kínában.

Forrás: NotebookCheck