A Fitbit órák megégetik tulajdonosaikat, akik kártérítést követelnek

Pert indítottak a Fitbit ellen, mert az általuk gyártott készülékeknek állítólag van egy közös hibája, mégpedig a túlmelegedés. A panaszok szerint ez olyan szintű is lehet, hogy az órák képesek megégetni tulajdonosukat.

Márciusban a gyártó visszahívta Ionic okosórájának több, mint egymillió darabját, miután túlmelegedésről és égési sérülésekről érkeztek jelentések. A vádak szerint a Google tulajdonában lévő márka készülékei megégethetik a felhasználókat, mi több, tűzveszélyesek. A keresetet két Fitbit-felhasználó nyújtotta be, ők a gyártó Versa termékcsaládjába tartozó készülékeket használtak, egészen pontosan a Fitbit Versa Lite és Versa 2 modelleket. A bírósági dokumentumok szerint mindegyik eszköznek ugyanaz a hibája, mint az Ionic sorozatba tartozó óráknak, túlmelegszenek és ezután használhatatlanná válnak. Majd veszélyessé.

A panasz szerint a fogyasztók azért vásárolnak okosórákat, hogy a segítségükkel kalóriákat égessenek, és nem azért, hogy a bőrüket. A kereset mellé olyan fényképeket csatoltak, amelyeken égési sérüléseket elszenvedett felhasználók láthatók. Olyan készülékek miatt kellett szenvedniük, mint a Sense, a Versa 3 vagy a Blaze (ennek a neve illik is a témához), de más modellek is szerepelnek a felsorolásban. A vádak szerint a gyártó azzal akarja eltussolni a felhasználókban keletkezett kárt, hogy fogyasztói higiéniára – netán annak hiányára – hivatkoznak, és nem vizsgálják meg annak lehetőségét, hogy a balesetet az ő hibás termékük okozta.

A Fitbit elleni per célja, hogy az Ionic modelleket használók megkapják a teljes visszatérítést, amelyet a gyártó a visszahívás idején megígért számukra. A vádak szerint a márka igyekszik elkerülni a visszafizetést, olyan módszerek és technikák alkalmazásával, amelyek megnehezítik a fogyasztók számára, hogy megkapják a jogos kártérítést a hibás órájuk miatt. A Fitbit egyelőre nem kommentálta hivatalosan a a vádakat, remélhetőleg minél hamarabb megoldás születik erre a fölöttébb égető problémára.

Forrás: AndroidAuthority