Hamarosan válaszolhatunk a WhatsApp-hívásokra, ha Wear OS 3 rendszert futtató óránk van

A WhatsApp egy remek alkalmazás, a segítségével tudunk csevegni, vagy akár hívásokat is lebonyolíthatunk az interneten keresztül. Azok, akik rendszeresen használják az alkalmazást és netán Wear OS rendszert futtató okosórát birtokolnak, már jól tudják, hogy sajnos a hívásokat nem lehet fogadni ilyen eszközökön. Ez már csak azért is furcsa és bosszantó, mert amúgy sima telefonhívásokat bármilyen Wear OS-t futtató okosóra képes fogadni, vagy akár indítani. Azok viszont, akik Wear OS 3 rendszert futtató Samsung Galaxy Watch 4 vagy 5 készüléket használnak, hamarosan mentesülhetnek ez alól a képtelen korlátozás alól.

A legalább 2.22.19.11 vagy újabb béta WhatsApp applikációt használva a felhasználók automatikusan megkapják a bejövő hívásokra vonatkozó értesítéseket, illetve képesek fogadni is a hívást, amelyet ezt követően az órán keresztül tudnak menedzselni.

Amikor jön egy bejövő hívás, akkor megjelenik az alkalmazás ikonja az okosóra kijelzőjén, így egyértelműen tudni lehet, hogy egy WhatsApp – on keresztüli hívásról van szó. Mondjuk akik eddig próbálták ezt a lehetőséget arról számolnak be, hogy az alkalmazás logója nem látszódott, de valószínűleg ezt majd javítják a jövőben.

A hiánypótló funkció meglétét egyelőre csak a Samsung Galaxy Watch 5 és 4 modellekre jelentették be, de igazából minden Wear OS 3 operációs rendszert futtató okosóra képes lehet majd a bravúrra, mint például a Mont Blanc Summit 3, vagy a Galaxy Watch 5 Pro. Amúgy az egészben az az érdekes, hogy a WhatsApp-nak nincs kifejezetten okosórákra fejlesztett applikációja, ezek az új fejlesztések a sima, mobilos alkalmazásban válnak majd elérhetővé.

Nem értjük, hogy a Meta által birtokolt kommunikációs platform miért nem készít egy appot Wear OS rendszerre, valószínűleg nekik is könnyebb lenne, meg a felhasználóknak is. Mindenesetre a funkció egyelőre csak a béta változatban érhető el, de valószínűleg a közeljövőben az applikáció stabil kiadásában is meg fog jelenni.

Forrás: AndroidPolice