Mégis lesz Google Asszisztens a Samsung Galaxy Watch 4 órákon

A Samsung Galaxy Watch 4 okosórák tavaly augusztusban debütáltak, mégpedig Wear OS 3 operációs rendszerrel, vagyis a dél-koreai gyártó maga mögött hagyta a házon belül fejlesztett Tízen ökoszisztémát, hogy inkább a Google megoldására tegye a voksot. Viszont az ígéretekkel ellentétben a készülékek nem tudták előhívni a keresőóriás Aszisztensét, és arról sem kaptunk értelmezhető információt, hogy mikor kerülhet a szoftveres felhozatalba a kérdéses funkció támogatása. Sőt, a Google korábban azt nyilatkozta, hogy nincsenek tervek a funkció honosítására, de a legújabb infók szerint a Galaxy Watch 4 órák mégiscsak megkapják a Google Aszisztenst, idén nyáron.

Az értesülés Patrick Chomettől, a Samsung Electronics ügyfélkapcsolati vezetőjétől származik, aki azt is elárulta, hogy a Google Asszistens  a Galaxy Watch 4 órákon sokkal gyorsabb és természetesebb hanginterakciókkal fog rendelkezni, ezáltal téve lehetővé a gyors reagálást és a menet közbeni segítségnyújtást. Chomet azt is hozzátette, hogy a Samsung „továbbfejlesztett funkcionalitást” kínál majd külsős partnereinek, ami például a Spotify felhasználók számára azt jelenti, hogy a Google Asszisztens segítségével mindössze hangutasítások révén válthatnak a dalok között.

Arról is szó esett, hogy optimalizálni fogják a Google alkalmazásait és szolgáltatásait a Samsung Galaxy Watch 4 modellekre, az erőfeszítések gyümölcse pedig valamikor az idei év egy későbbi szakaszában érik majd be. A cél, hogy a lehető legátfogóbb és legzökkenőmentesebb okosóra-élményt biztosítsák, amit csak Androidos mobilok mellé biztosítani lehet. Arról azonban a Samsung vezető beosztású munkatársa sem beszélt, hogy nyáron pontosan mikor kezdődik a Google Asszistens bevezetése a Galaxy Watch 4 órákra. Persze az, hogy kaptunk egy ígéretet mégiscsak jobban hangzik, mintha egyáltalán nem foglalkoznának a kérdéssel, mint ahogyan a korábban lekommunikáltak alapján joggal feltételezhettük.

Forrás: GSMArena