Brutáldrága lesz az Apple strapabíró okosórája

Már lassan egy éve lehet arról hallani mindenféle pletykákat, hogy az Apple készül egy spéci, kifejezetten a keményebb sportokat űző felhasználóknak szánt, strapabíró okosórával. A Bloomberg újságírója Mark Gurman tudni is véli ennek a készüléknek a nevét, szerinte az óra mint Apple Watch Pro jelenik majd meg. A zsurnaliszta nem csak a várható elnevezést, de az árazást is kiderítette valahonnan, és ha jók az informátorai, akkor majdnem annyit kell majd kiköhögni ezért a bizonyos óráért, mintha vennénk egy Pro szériás iPhone-t.

Jó, nem is húzzuk a dolgokat, jöjjön az ár: Gurman értesülései szerint 900 dollárért (364 ezer Ft) fogják vesztegetni az Apple Watch Pro-t, amikor majd megjelenik. Ebből az összegből, ha a Pro Max modell nem is, de a szimpla Pro variáns lazán kijön a legutóbbi generációból is, szóval egy telefon áráért lehet majd beszerezni az órát, ami azért elég durva. A készülék strapabíró titánból készült házzal debütál majd, amelyen egy 1,9 colos megjelenítő foglal majd helyet.

A panel állítólag sokkal komolyabb törésállóságot fog kínálni, mint az összes eddigi Apple Watch modell kijelzője. Az infók szerint fejlett sport követést biztosít majd az úszáshoz és a túrázáshoz, a nagyobb akkumulátornak köszönhetően még tovább fogja bírni a kegyetlen körülmények között is. Vadonatúj, átdolgozott egészségkövető szenzorok kerülhetnek a Watch Pro-ba, de ezek mibenlétéről konkrétumokat eddig sem Gurman, sem más nem közölt.

Az almás cég a terméket állítólag azoknak a felhasználóknak szánja, akik az extrém sport hívei, és épp ezért inkább egy Garmin márkájú masinát választanának, ha vételre kerül sor. A Bloomberg újságírója szerint az almás cég egyúttal el fogja kaszálni a csúcskategóriás Watch Edition modelljét is, ami ezt követően már nem kap új kiadást.

Persze nem ez volna az első alkalom, hogy Gurman téved, vagy az általa szállított információk végül pontatlannak bizonyulnak, így egyelőre nem érdemes készpénzt venni semmire, amit ezzel a bizonyos strapabíró okosórával kapcsolatban állít. Ha nem is kerül majd a készülék 900 dollárba, arra számítani lehet, hogy a cupertinoi cég meg fogja kérni az árát, amennyiben valóban piacra dobja majd ezt a bizonyos modellt.

Forrás: GSMArena