Szétszerelték a Google Pixel Watch-ot

A Google új zászlóshajóit, vagyis a Pixel 7 és 7 Pro modelleket már elérték a műszerészek szerszámai, mindkét újdonságot ízekre szedték és osztályozták javíthatóságukat. A keresőóriás azonban egy okosórát is leleplezett a legutóbbi bemutatóján, a Pixel Watch-ot viszont eddig még senki nem kapta szét. Most erre is sor került, ugyanis az iFixit egyik munkatársa belenézett a viselhető eszköz belsejébe.

A szakértő több érdekességet is talált, miután kinyitotta a készüléket. Egyfelől a Google Pixel Watch eltávolítható hátlapot kapott, ez egy olyan megoldás, amire az Apple Watch tulajdonosoknak generációkat kellett várniuk. Ugyanakkor egyes komponensek, mint például a korona vagy a fizikai gomb cserélhetetlennek tűnnek, ami lényegében megakadályozza a készülék javítását. Az okosóra belsejében olyan ragasztót talál az iFixit munkatársa, amely eltávolításkor nem hagy nyomokat, sem maradékokat.

A hölgy profizmusa megkérdőjelezhetetlen a műszerész szerszámokkal, ugyanakkor a készülék által futtatott operációs rendszert tévesen Android Wear-nek nevezi, holott a szoftveres ökoszisztémát már egy jó ideje Wear OS néven hívják hivatalosan. Végső soron a készülék átmegy az iFixit tesztjén, a szerelő nem minősíti le a Google első viselhető eszközét, de azért hozzáteszi, hogy lesz mit fejleszteni a következő generációk megtervezésekor.

Forrás: GSMArena