A Meta állítólag még mindig dolgozik egy okosórán

A Meta nemrégiben szabadalmi bejelentést tett egy új okosórára, amely vérnyomásmérési és virtuális valóság funkciókkal is rendelkezhet. Az eszköz elektromiográfiai (EMG) és fotopletizmográfiai (PPG) jeleket kombinálva képes lehet a vérnyomás pontos mérésére, még mozgás közben is.

A szabadalmi leírás szerint az óra egy „virtuális valóság motort” is tartalmazna, ami arra utal, hogy a Meta a virtuális, kiterjesztett és kevert valóság élményeket is integrálni szeretné az okosórába. Emellett a tervek között szerepel egy beépített kamera is, amely képes lenne 3D-s képek készítésére is, tovább bővítve a lehetséges felhasználási módokat.

Bár a Meta egyelőre nem jelentette be hivatalosan az okosóra megjelenését, a szabadalmi bejelentésből kiderül, hogy a vállalat komolyan fontolgatja a belépést az okosóra piacra. Ha a Meta valóban piacra dobja ezt az eszközt, az komoly kihívót jelenthet az Apple Watch számára, különösen, ha sikerül olyan egyedi funkciókat kínálnia, mint a vérnyomásmérés és a virtuális valóság integrációja.

Egyelőre azonban még sok a bizonytalanság a Meta okosórájával kapcsolatban. Nem tudni, hogy mikor jelenik meg, milyen lesz a végleges dizájnja, funkciókészlete, illetve hogy milyen áron lesz kapható. Az azonban biztos, hogy a Meta ambiciózus tervekkel rendelkezik az okosórák piacán, és érdemes lesz figyelni a vállalat további lépéseit ezen a területen.

Forrás: Patently Apple