A Fossil kiszáll az okosórák piacáról

A Fossil 2021 augusztusában jelentette be a Wear OS operációs rendszert futtató Gen 6 okosórákat. A vállalat később még jelentkezett néhány további viselhető eszközzel, ám mindenki a Gen 7-et várta, amelyről most kiderült, hogy soha nem fog megérkezni. A Fossil ugyanis megerősítette, hogy elhagyja az okosóra üzletágat.

Mivel az elmúlt néhány évben az okosórák piaca jelentősen fejlődött, azt a stratégiai döntést hoztuk, hogy kiszállunk az okosóra iparágból. A Fossil Group az erőforrásait átirányítja, hogy támogathassuk alapvető erőségeinket és üzleti tevékenységünk azon szegmeseit, amelyek továbbra is erős növekedési lehetőségeket biztosítanak számunkra: izgalmas hagyományos órák, ékszerek és bőráruk tervezése, forgalmazása, saját, valamint licenszelt márkanevek alatt.

– nyilatkozta Amanda Castelli, a Fossil Group szóvívője a The Verge újságírójának. Múlt hónapban már keringtek olyan szóbeszédek, hogy a Fossil nem ad ki több Wear OS operációs rendszer futató okosórát.

Ráadásul a vállalat óriási akciókat is kínált bizonyos modelljeire, valószínűleg azért, hogy megszabaduljon a meglévő készletektől, így ez az új bejelentés annyira nem mondható meglepetésnek. Habár elhagyják az okosóra-piacot, a Fossil megerősítette, hogy szoftveresen továbbra is támogatni fogják a már piacon lévő Wear OS rendszert futtató készülékeiket az elkövetkezendő néhány évben.

Forrás: GSMArena