Idén egy harmadik taggal bővülhet a Samsung Galaxy Watch 5

A tavaly bemutatott Samsung Galaxy Watch 4 sorozat kiváló okosórákból áll, amelyekkel kapcsolatban leginkább csak egyetlen dolgot lehet kritizálni, ez pedig az akkumulátoros üzemidő. A problémával a gyártó is tisztában van állítólag, már most hallani lehet arról, hogy a Galaxy Watch 5 órákat nagyobb teleppel látják el. Sőt, a legfrissebb értesülések szerint egy harmadik, a többieknél prémiumabb modell is megjelenhet, a másik két modellnél jóval nagyobb akkumulátorral.

A szóban forgó készülék állítólag a Samsung Galaxy Watch 5 Pro nevet kaphatja majd, ez a készülék lesz a sorozat harmadik tagja a Galaxy Watch 5 és a Classic modell mellett. A bennfentesek úgy tudják, hogy az okosóra belsejében egy igazán méretes, 572 mAh kapacitású akkumulátor végezheti az energiaellátás feladatát. Ez azért nagy szám, mert a jelenlegi Galaxy Watch 4 és Classic készülékek belsejében 361 mAh-s aksik vannak, tehát a szóbeszédekben szereplő újdonság közel 60 százalékkal méretesebb teleppel debütálhat.

Nyilván egy ilyen növekedés mellett sem lehet arra számítani, hogy intenzív nyüstölés mellett is meglesz az egyhetes üzemidő, valószínűleg ugyanúgy 48 órát fog ez a készülék is működni, ha minden tulajdonságát kihasználjuk, viszont azok, akik beérik kevesebb funkcióval, átlendülhetnek a szokásos kétnapos működési időn.

Amennyiben ez a készülék valóban érkezőfélben van, valóban többet kínál, mint a másik két modell, annak lesznek árnyoldalai is. Például tuti, hogy drágább lesz, mint a Galaxy Watch 4 Classic 46 mm-es verziója, és bizony már ez a modell sem olcsó. Hogy az okosóra pontosan mit fog tudni, arról egyelőre nincs leközölhető információk, egyelőre csupán a modellszám került napvilágra, amely SM-R925 lesz.

Zárásként érdemes hozzátenni, hogy bár a Samsung döntéshozói valóban fontolgathatják ennek az órának a piacra dobását, a termék érkezése még egyáltalán nem 100 százalékos. Vagyis könnyen előfordulhat, hogy bár a szivárogtatók nem tévednek, valóban fejlesztés alatt áll egy ilyen készülék, mire eljön a Galaxy Watch 5 órák bemutatója, kaszálják ezt a koncepciót.

Forrás: Sammobile