Új bőrhőmérséklet-mérés funkciókat kaphatnak a Samsung okosórák

Igaz, hogy hónapok kellettek hozzá, de a Samsung végül sikeresen bevezette a bőrhőmérséklet-mérést a Galaxy Watch 5 és Watch 5 Pro okosórákon. A funkció egyelőre nem képes másra, mint követni a hölgyek ciklusát, de a jövőben további opciók is elérhetővé válhatnak, ezeken már most keményen dolgoznak a dél-koreai gyártó munkatársai.

A Samsung egyik tisztviselője a vállalat dél-koreai online fórumán felfedte, hogy további bőrhőmérséklet-méréssel kapcsolatos funkciókon dolgoznak és ezeket valamikor a jövőben, egy szoftverfrissítés révén fogják elérhetővé tenni az általuk gyártott órákon.

A nyilatkozat alapján ezekre az opciókra olyan készülékeken is számítani lehet, amelyek már most is forgalomban vannak, de nem is lehetne másként, főleg ha a szükséges hardver – érzékelők és a többi – eleve ott van a viselhető eszközökben.

Hogy ezek az új funkciók mikor kerülnek bevezetésre, egyelőre nem tudni, az ilyen egészségkövetés jellegű lehetőségek beiktatásához a legtöbbször szükség van a helyi illetékes hatóságok engedélyeire, ezek megszerzése pedig akár hónapokig is eltarthat. Éppen emiatt kellett a Galaxy Watch 5 modellek cikluskövetésére is ilyen sokáig várni.

Az okosórák talán a jövőben képesek lesznek pontosan megmondani a felhasználó testének hőmérsékletét, a Samsung órái akár lázmérő funkciót is kaphatnak. Jelenleg nem tudjuk megnézni a mért értéket, az rejtve van előlünk, csupán az okosóra kalkulációihoz használják fel a készülékek, valószínűleg azért van ez így, mert az eredmények egyelőre  kevésbé pontosak. De ez a későbbiekben változhat.

Az új bőrhőmérséklet-mérés opciók vélhetően a Samsung Galaxy Watch 6 órákkal érkezhetnek, amelyek valamikor július végén, a következő Unpacked eseményen mutatkozhatnak be a nagyérdemű előtt. Aztán később a már meglevő és hardveresen kompatibilis modellekre is eljuttathatják azokat, mindez csupán idő kérdése.

Forrás: GSMArena