Saját fejlesztésű lapkával debütál a DIZO Watch D Pro

Ha esetleg nem hallottál volna még róla, a DIZO lényegében a Realme almárkája, ami meg ugye az Oppo almárkája. A szóbanforgó brand bejelentett egy vadonatúj okosórát, amelynek forgalmazására Indiában kerül majd sor, a készülék a Watch D Pro nevet viseli, és január 9-től kezdik majd értékesíteni. Az okosóra a jellemzői alapján nem tűnik egy világmegváltó ajánlatnak, mégis van egy olyan érdekessége, amely miatt érdemes vele foglalkozni, még akkor is, ha nálunk soha nem lesz kapható. Ez pedig a saját fejlesztésű chipset, ami az óra belsejében duruzsol.

A márka publikált néhány képet Twitteren, így tudjuk hogyan néz ki az óra, illetve milyen színekben lehet majd megvásárolni. A specifikációk teljes listáját a DIZO nem tette közzé, csupán néhány apró részletet, de már ezek között található néhány érdekesség.

Az okosóra megjelenítője téglalap alakú lesz, vagyis az Apple Watch által kitaposott dizájn-ösvényen járnak majd, a készülék egészen méretes, 1,85 colos kijelzővel lesz felszerelve, amely 60 Hz-es képfrissítési rátával és 600 nites fényerővel rendelkezik majd. Az igazán érdekes dolgok viszont a képernyő mögött vannak, ami jelen esetben egy saját fejlesztésű lapkakészlet jelent, mégpedig a DIZO D1-et.

Egyelőre fogalmunk sincs, hogy mire képes ez a lapka, milyen tulajdonságai vannak, ugyanakkor az mindig nagy szám, amikor egy gyártó saját fejlesztésű chipsetre alapozza valamely termékét. Nyilván az igazán nagy dobás az, amikor egy okostelefon belsejébe kerül egy házon belül fejlesztett lapkakészlet, de mivel a viselhető eszközök egyre nagyobb piaccal bírnak, lassan egy okosórás processzor fejlesztése is legalább ekkora dicsőségnek számít(hat).

A gyártó azt is ígéri, hogy a DIZO Watch D Pro belsejében négyszer annyi operatív memória teljesít majd szolgálatot. A hasonló árkategóriában futó készülékek burkolata alatt 600 KB RAM dolgozik, a többit már vélhetően ki tudjátok számolni. A mellékelt plakát szerint a grafikus gyorsító is nagy teljesítményű lesz, kérdés, hogy ez miben ad hozzá az okosóra felhasználói élményéhez.

Ezeken kívül az óra pulzusmérés és véroxigénszint-mérés funkciókat is felkínál, de ezek már olyan alapvető opciók, hogy a szemünk meg se rebben. Az viszont máris sokkal érdekesebb, hogy állítólag egy úgynevezett DIZO OS nevű operációs rendszert fog futtatni az óra, amelynek számos spéci opció képezi majd részét.

Nem csupán távirányítani lehet majd a párosított okostelefon kameráját, de lesz záridő visszaszámlálás is. Az időjárás-előrejelzés páratartalmat, UV-indexet, szélsebességet, illetve háromórás előrejelzést is tartalmazni fog. Lesz intelligens ne zavarjanak üzemmód, amely automatikusan bekapcsol, amennyiben az óra azt érzékeli, hogy tulajdonosa elaludt.

Forrás: GSMArena