Strapabíró kivitellel és napelemes töltéssel elérkezik a Garmin Instinct 2X Tactical

Hivatalos, vagy legalábbis nagyon annak tűnő képek kerültek napvilágra egy Garmin okosórával a főszerepben, ami a Instinct 2X Tactical nevet kapja majd. A készülék strapabíró kivitellel, napelemes töltéssel és beépített zseblámpával érkezik majd.

A mellékelt képeket a termékeny és megbízható szivárogtató, Roland Quandt tette közzé. Értesülései szerint az okosóra kialakítása megfelel majd a MIL-STD 810 katonai besorolásnak, illetve vízállósága 10ATM minősítésnek. Az Instinct 2X Tactical megkapja ugyanazt az öt fizikai gombot, mint a többi, a szériába tartozó készülék.

A képeken is jól látható, hogy a Garmin az egyik oldalon a ‘CTRL’ ‘MENU’ és ‘ABC’, a másikon pedig a ‘GPS’ és ‘SET’ gombokat helyezte el. A gyártó némileg variált a formaterven, a tokozat csavarjait szabadon hagyta, illetve ez a modell beépíthető zseblámpát is kap. A funkciók között elérhető lesz egy úgynevezett éjszakai mód is.

A Garmin Instinct 2X Tactical támogatni fogja a napelemes töltést a hosszabb akkumulátoros üzemidő érdekében. Azt sajnos egyelőre nem tudni, hogy a készülék mikor jelenik meg és a várható árazás sem ismert.

A Garmin legutóbbi készülékei alapján az az Instinct 2X drágább lehet, mint a korábbi generációk. Példának okáért a Forerunner 965 100 euróval kerül többe, mint a Forerunner 955, de sajnálatos módon hasonló árkülönbség van a Forerunner 255 és a Forerunner 265 modellek között is.

Forrás: NotebookCheck