Ismét életet mentett az Apple Watch

A világ legjobb okosórái közé tartoznak az Apple Watch készülékek, amelyek nem csupán hasznos segítőtársai lehetnek a modern mindennapoknak, de már többször beszámoltak arról, hogy a viselhető eszköz valóban megmentette tulajdonosa életét. Az ilyen, sokszor csodával határos történéseket az okosórába préselt rengeteg technológia és érzékelő teszi lehetővé, az almás gyártó készüléke egyebek mellett EKG, véroxigénszint-mérés, pulzusmérés, az újabb generációk esetében pedig ütközés-érzékelés is betársul az esés-érzékelés mellé. Az óra ismét életet mentett – állítja egy Reddit-felhasználó.

Az életmentő eszköz pontos típusa Apple Watch Series 7 volt, a készülék ezúttal a szívritmus-szenzor, illetve a véroxigénszint-mérő révén óvhatta meg tulajdonosa életét.

Ahogyan arról a digitalmofo nevű Reddit-felhasználó beszámol, az almás okosóra pulzusmérője egy rövid szieszta során különös aktivitást észlelt, eközben pedig egy tucat értesítést küldött a túl magas pulzusról tulajdonosa számára.

Sajnos ezeket ő akkor nem vette észre, mert az Apple Watch és a párosított iPhone is némítva volt, de szerencsére az illető felébredt, meglátta a figyelmeztetéseket, majd ezután videóhívást intézett az orvosához.

Az eredmények megtekintését követően, egy gyors beszélgetés után az orvos tárcsázta a mentőket, az okosóra-tulajdonos pedig ezután a sürgősségire ment. Ott a helyi személyzet súlyos belső vérzést diagnosztizált.

Az ilyen jellegű problémákat nyilván egy okosóra sem tudja érzékelni, de a kapcsolódó tüneteket igen, amelyekből már a megfelelő képzettséggel rendelkező szakemberek le tudták vonni a helyes következtetést a helyzet súlyosságát illetően.

Persze nyilván nem kell minden egyes Reddit-threadet készpénznek venni, de mivel nem ez az első alkalom, hogy az Apple Watch megmenti valaki életét, egyelőre nincs okunk kétségbe vonni digitalmofo beszámolóját.

Forrás: PhoneArena