Egy teljesen új mobilos alkalmazás készül a Google Pixel Watch mellé

A Google már egy ideje kezd hírhedtté válni amiatt, hogy állandóan variál a saját szoftveres ökoszisztémáján, applikációkat és szolgáltatásokat szed szét, vagy éppen von össze, mint ahogyan a Meet és a Duo esetében is történik jelenleg. Mint kiderült, a Pixel Watch okosóra mellé is egy teljesen új alkalmazást kell majd telepíteni az okostelefonra, mert nem a megszokott Wear OS app révén történik majd az eszközök közötti adatszinkronizáció.

Már évek óta várunk rá, de végre megerősítésre került, hogy az idén megjelenik a Google Pixel Watch, a cég legelső okosórája. A keresőóriás viselhető eszközökre szánt operációs rendszere mellé létezik egy úgynevezett Wear OS nevű applikáció, ezzel lehet a fejlett okosórákat és a hozzájuk párosított okostelefonokat szinkronizálni, ám a legfrissebb értesülések szerint a Pixel Watch nem ezt a szoftver fogja használni ugyanerre a célra.

A 9to5Google csapata szúrta ki a Google Pixel Watch applikációt a Google Play Szolgáltatások 22.22-es bétaverziójának, vagyis annak APK-jának az ízekre szedésekor. Amikor egy alkalmazást elemeire bontanak, és a különböző kódok között keresgélnek, majd találnak is valamit, még nem jelenti feltétlenül azt, hogy amit ott láttunk – esetünkben egy külön alkalmazást –, feltétlenül meg is jelenik, de akkor is egyfajta támpontot adhat a vizsgálódó számára azt illetően, hogy mégis mire lehet számítani. A részekre szedett és megvizsgált béta alkalmazásban a következő leírás olvasható:

„Az óra Smart Unlock funkciójának beállításához csatlakoztassa az órát a telefonjához a Google Pixel Watch alkalmazással. Az órának és a telefonnak össze kell kapcsolódnia a Smart Unlock használatához”.

Ez egyértelműen arra utal, hogy szükségünk lesz egy másodlagos applikációra ahhoz, hogy hozzáférjünk bizonyos Pixel Watch-specifikus funkcióhoz és szolgáltatáshoz.

Most már csak az az igazán jó kérdés, hogy emellett a plusz alkalmazás mellett használni kell – e a jól megszokott Wear OS applikációt is, vagy sem. A legtöbb Android operációs rendszert futtató óra ezen keresztül szinkronizál a párosított okostelefonnal.

Hogy ez a bizonyos fejlesztés alatt álló extra applikáció miként működhet, vagy hogy szolgálhat-e bármilyen plusz előnnyel a hagyományos Wear OS programhoz képest – egyelőre nem tudni. Reméljük, hogy ez az egész nem további kényelmetlenségeket, hanem inkább az életünk egyszerűbbé tételét fogja szolgálni, abban az esetben, ha a valamikor az ősz folyamán megjelenő Pixel Watch okosórát választjuk.

Forrás: 9to5Google