Visszatérhet a forgatható lünetta a Samsung Galaxy Watch 6 Próval

A Samsung Galaxy Watch okosórák egyik különlegessége a forgatható lünetta volt, ennek a kis extrának köszönhetően a dél-koreai gyártó viselhető eszközei kitűntek a többi hasonló készülék közül. Bizonyos szempontból sokkal hatékonyabb módja volt az okosóra vezérlésének, mint az apró organikus megjelenítő, ám a gyártó ki tudja miért, a jelenlegi generáció esetében kivonta a forgalomból ezt a megoldást. A legfrissebb értesülések szerint már megbánták ezt a döntést, a következő generációban, a Pro modellek újra megkaphatják majd ezt a plusz vezérlés lehetőséget.

Külcsín és funkcionalitás találkozott a forgatható lünettában, hiszen az nem csupán jól nézett ki, de sokkal egyszerűbb volt irányítani az órát, mint pötyögni az icipici AMOLED képernyőn, ráadásul minden esetben egy kellemes, mechanikus kattanás jelezte, hogy a kívánt beállítás érvénybe lépett.

A forgatható keret azonban eltűnt a 2022-ben debütált Galaxy Watch 5 készülékekről, amelyek egyébként azon okosórák második generációja, amelyek Google Wear OS 3 rendszert futtattak a korábban alkalmazott Tizen helyett.

Nem tudni, hogy a keret miért lett nyugdíjazva, de valószínűleg az lehetett a háttérben, hogy a vezérlés a régebbi Tizen OS rendszerhez volt igazítva, anélkül pedig már nem működött ugyanolyan hatékonyan.

Egy dél-koreai szivárogtató most viszont azt állítja, hogy a forgatható keret visszatér a Samsung Galaxy Watch 6 Pro modellel. A hírek forrása állítólag egy korábbi Samsung alkalmazott, aki korábban belelátott a színfalak mögött zajló folyamatokba.

Egyelőre nagyon keveset tudni a következő generációs Galaxy Watch okosórák kapcsán, állítólag lesz minimális változtatás az akkumulátor méretében, illetve egy új, hajlított üvegborítás kerülhet a készülékek kijelzőjére.

Ha ehhez még hozzáadjuk a forgatható keretet, akkor az azt jelenti, hogy a Samsung Galaxy Watch 6, illetve a Pro variáns egy teljesen eltérő, új dizájnnal érkezhet majd. Kíváncsian várjuk a további fejleményeket, értesüléseket, amelyekből valószínűleg nem lesz hiány, ahogyan közeledünk az általában augusztusra időzített hivatalos bemutatóhoz.

Forrás: Wareable