Egyedi CPU-val debütált a Dizo Watch D Pro és a Watch D Ultra

A Realme TechLife márka, vagyis a Dizo két vadonatúj okosórával lepett meg bennünket, az egyik a Watch D Pro, a másik pedig a Watch D Ultra. A készülékek meghajtásáért az egyedi fejlesztésű Dizo D1 chipset felel, az órák támogatják a Bluetooth-hívást, operációs rendszer gyanánt pedig az úgynevezett Dizo OS-t futtatják.

Dizo Watch D Pro

A készülék téglalap alakú, 1,85 hüvelykes megjelenítővel rendelkezik, oldalán egy fizikai gomb található. A panel elérheti a 600 nites fényerőt, képfrissítési rátája pedig 60 Hz. Az okosóra alumíniumkerettel büszkélkedhet, a beépített érzékelők pedig biztosítják a pulzusmérés, véroxigénszint-mérés funkciókat, de természetesen elérhető a kalóriaszámlálás, a lépésszámlálás, illetve az alvásmonitorozás.

A reklámanyagok értelmében a Dizo D1 lapkakészlet különálló grafikus vezérlővel és a szokottnál 4x több operatív memóriával érkezik, ami gördülékenyebb görgetést, folyamatosabb animációkat és más erőforrás-igényes funkciókat biztosít.

A márka által fejlesztett egyedi operációs rendszer pedig állítólag több funkciót, még több számlapot és további testreszabási lehetőségeket tesz lehetővé. A Watch D Pro 110 sport üzemmódot, illetve GPS-követést is támogat. A készülék üzemideje nagyjából 7 nap.

Az okosóra fekete festéssel kerül majd forgalomba, három különböző színű pánttal, az értékesítés kezdete január 17, a viselhető eszköz egyelőre csak Indiában kapható, talán ez végleg így is marad, ott viszont mindössze 32 dollárnak megfelelő helyi pénzt kérnek el a készülékért.

Dizo Watch D Ultra

Ez a készülék kisebb megjelenítőt kapott, ami mindössze 1,78 hüvelykes, viszont ezúttal már egy organikus, AMOLED kijelzővel van dolgunk, amelyen összesen 368 x 448 pixel sorakozik. Ugyanazt a fejlett operációs rendszert futtatja, mint a Pro variáns, támogatja a Bluetooth-hanghívást és ugyanazokat a szenzorokat kapta, akárcsak testvére.

A formaterv némileg eltér, illetve hosszabb az üzemidő, ami a promóciós anyagok szerint elérheti a 10 napot is. Az okosóra indiai rúpiából átszámítva nagyjából 40 dollárba kerül, értékesítése január 12-én kezdődik. Habár a Realme és termékei egyre több régióban elérhetőek – nálunk még márkaboltjuk is van – nem várnánk féllábon állva, amíg más régiókban is elkezdik árulni az órákat.

Forrás: GSMArena