Hivatalos a Huawei Watch GT 3 Pro

A Huawei Watch GT 3 okosóra már tavaly megjelent, és most befutott a Pro kiadás is. Az újdonságból lesz majd Porsche Desing kiadás és kerámia bevonattal ellátott verzió is.

Na vadonatúj okosóra kétféle méretben kerül forgalomba, lesz egy titánból öntött 46mm-es, valamint egy kerámia borítású 43 mm-es változat is. A variánsoknak 1,43 1,32 hüvelykes AMOLED képernyői vannak. Nagyobb méretű változat az ígéretek szerint képes lesz akár 14 napig is üzemelni egyetlen feltöltéssel, komolyabb felhasználás esetén sem kell beérni 8 napnál kevesebbel.

A kisebb verzió nagyjából 7 napig fog üzemelni, de ha keményen munkára fogjuk, akkor cirka 4 naponta kell majd töltőre tenni. Apropó töltés: a töltési sebesség 30 százalékkal javult a korábbiakhoz viszonyítva, és nagyjából 10 percnyi töltés annyi energiát présel az órákba, ami elegendő lehet az egész napra.

Az okosóra a gyártói anyagok szerint 30 méter mélységig vízálló, és kifejezetten azzal reklámozzák a készüléket, hogy búvárkodni is el lehet majd vele menni. A golf szerelmeseinek is kínál extra funkciókat a készülék, amelyben előre telepítve ott lesz több, mint 300 golfpálya térképe. Az aktív élet szerelmesei valószínűleg jó hasznát látják majd a beépített, száznál is több sport üzemmódnak, amelyek közül 18 a profi kategóriában fut.

A Huawei Watch GT 3 Pro EKG funkcióval is fel lett szerelve, amely sokkal pontosabb mérési eredményekkel kecsegtet, mint egy hagyományos pulzusmérő szenzor. Az óra ezen kívül képes a felhasználó véroxigén-szintjét is mérni, illetve hőmérő is van a készülékben, amely természetesen monitorozza az alvási ciklust és a stressz-szintet egyaránt.

Mondanunk sem kell, az okosóra Harmony OS operációs rendszer futtat, fel lett vértezve NFC technológiával, tehát fizetésre is használható, ugyanakkor bizonyos autókat is fel tudunk majd nyitni a segítségével. Mármint a sajátunkat, értitek, mint egy slusszkulccsal… 🙂

A 46 mm-es Huawei Watch GT 3 Pro kínai pénzből átszámítva nagyjából 380 dolláros áron kerül forgalomba. Ez egyébként a titán verzió, amelynek zafírüveg felső-, és kerámiából készült alsó része van. A 43 mm-es kerámiából készített variáns szintén zafírüveg védelmet kapott, az ára pedig 455 dollár körül alakul.

Az óra mellé lehet kérni bőrből készült és kerámiából öntött szíjat is. A nagyobb méretű verzió már előrendelhető Kínában, a kisebbiket pedig majd május 4-től lehet előrendelni. A Porsche Design variáns 710 dolláros áron lesz kapható. Mindhárom kiadás forgalmazása május 5-én indul, a nemzetközi értékesítés részletei egyelőre nem ismertek, de mivel az okosóra szegmens az, amelyben a Huawei képes volt valamelyest megőrizni piaci részesedését, szinte biztosra vehetitek, hogy a kínai határokon kívül is kapni lehet majd a Huawei Watch GT 3 Pro-t.

Forrás: GSMArena