Hivatalos a Huawei Watch GT 3 SE európai ára

A Huawei bejelentette két termékének európai árazását, az egyik nem más, mint a Watch GT 3 SE okosóra, a másik pedig a MateBook 14s 2022 laptop. Minket természetesen az okosóra érdekel elsősorban, de azért a notebookról is ejtünk pár szót a cikk végén. 

Cikkünk tárgya egy sport okosóra, amelynek 1,43 colos AMOLED megjelenítője van, 100 sport üzemmódot támogat és nem mellesleg pulzusmérés, alvásmonitorozás és véroxigénszint-mérés funkciókkal is fel lett szerelve.

A készülék mindössze 35,6 grammot nyom és képes hívásokat indítani Bluetooth kapcsolatokon keresztül egy párosított okostelefon révén, köszönhetően a beépített mikrofonnak és hangszórónak.

A készülék mindezeken kívül saját GPS-modullal rendelkezik és a beépített akkumulátor képes akár 14 napig is üzemképes állapotban tartani a viselhető eszközt. A telepet ráadásul vezeték nélküli töltőkkel is táplálhatjuk, ami szintén nem hátrányos egy ilyen árkategóriában futó okosórától. De mi is az az árkategória?

A Huawei Watch GT 3 SD okosóra 200 eurós (~81 ezer Ft-os) áron kerül forgalomba az öreg kontinensen, ahol a gyártó online üzlete mellett kapható lesz az Amazonon is.

Amúgy a Huawei MateBook 14s 2022 is megér egy misét, mivel az új kiadás egy 14,2 colos IPS LCD megjelenítővel lett felszerelve, amelyen 2520 x 1680 pixel sorakozik, és ezek a képpontok képesek másodpercenként akár 90 alkalommal frissülni, vagyis ez egy 90 Hz-es panel. A 3:2 képarányú kijelző mögött Intel i7-12700H chip végzi a számításokat, a grafikus gyorsítás pedig egy Intel Iris XE modul feladata.

A laptop 512 GB-os vagy 1 TB-os háttértárral (NVMe PCIe SSD), illetve 16 GB RAM-mal választható. Az energiaellátást egy 60 wattórás lítium-polimer akkumulátor biztosítja, amelyet 90 wattos adapterrel lehet táplálni. A noteszgép szürke színben lesz kapható, 1300 fontos, vagyis cirka 598 ezer Ft-os áron.

Forrás: GSMArena