Bejelentették a Xiaomi Smart Band 8 Active karkötőt

Xiaomi új viselhető eszközt jelentett be, ami a Smart Band 8 Active névre hallgat. Igazából nem teljesen új termék ez, hanem a Redmi Smart Band 2 újrakiadása, ami a Smart Band 8 bevezetését követően érkezett. A készüléket bárki beszerezheti, mivel az globálisan is forgalomba kerül.

A Xiaomi Smart Band 8 Active 1,47 colos téglalap alakú kijelzővel rendelkezik, a panel felbontása 170 x 320 pixel, vagyis 247 ppi-s a pixelsűrűsége, a maximális fényereje pedig 450 nit. Az okoskarkötő 100 előre telepített számlappal érkezik. Ha nem lenne egyértelmű, a készülék TFT LCD kijelzővel bír.

Természetesen kapunk egy csomó egészségmegőrző funkciót, a jövendőbeli tulajdonosok 50 sport üzemmóddal növelhetik hatékonyságukat edzés közben, a szokásos pulzusmérés és véroxigénszint-mérés opciók mellett rendelkezésre áll az alvásmonitorozást is.

Ami viszont hiányosság lehet egyeseknek, hogy a karkötő nem rendelkezik beépített GPS funkcióval, vagyis képtelen a helymeghatározásra egy párosított okostelefon nélkül. Kárpótolhat bennünket az 5ATM minősítésnek megfelelő külső borítás, amelynek köszönhetően a készüléket a vízbe is magunkkal vihetjük, elvileg 50 méter mélyen sem sérül a belsejében található finom elektronika.

A Xiaomi Smart Band 8 Active belsejében 210 mAh-s beépített akkumulátor található, ami a gyártói ígéretek szerint képes akár 14 napig is működésben tartani az okoskarkötőt, ami egyáltalán nem hangzik rosszul.

A készülék pántja ötféle színben is választható lesz, de egyelőre csak a fekete és a rózsaszín opció érhető el, vélhetően a többi is érkezik majd valamikor a nem túl távoli jövőben. A fekete szíjas verzió az Egyesült Királyságban kapható, a rózsaszín pedig az AliExpressről szerezhető be.

A Xiaomi Smart Band 8 Active okoskarkötő jelenleg az Egyesült Királyságban, Németországban, illetve a gyártó AliExpress oldalán keresztül lényegében bárhonnan elérhető. A készülék ára nem fekteti két vállra a családi kasszát, mivel mindössze 24,99 eurót, vagyis cirka 9 700 forintot kóstál.

Forrás: GizmoChina