Megérkezett a Xiaomi Smart Band 8 Pro

Nagyszabású bemutatót tartott a mai napon a Xiaomi, amelynek keretében vadonatúj hajlítható okostelefont, gigantikus méretű táblagépet, illetve egy okoskarkötőt is lelepleztek a nagyérdemű előtt. A szóban forgó készülék a Xiaomi Smart Band 8 Pro, amely méretesebb és fényesebb megjelenítővel, korrekt felszereltséggel és pénztárcabarát árazással érkezett.

Az okoskarkötő képernyője 1,74 hüvelykes, a gyártás során AMOLED panelt alkalmaztak a kínaiak, akik összesen 336 x 480 pixelt pakoltak a felületre, amely 600 nites fényerőre is képes. Ami a képfrissítési frekvenciát illeti, nincs semmi flanc, marad a jó öreg 60 Hz, a karcok elleni védelmet pedig Gorilla Glass bevonat biztosítja.

A Xiaomi Smart Band 8 Pro 22,5 grammot nyom, keresztmetszete pedig 9,9 mm-es. A karkötő külső borítása megfelel az 5ATM minősítésnek, vagyis elviekben akár 50 méter mélyre is lemerülhetünk a készülékkel, ami ezenkívül a porral szemben is remekül ellenáll. Ez a bizonyos külső borítás fekete és ezüst árnyalatokban lesz választható.

A készülék belsejében található akkumulátor a gyártó ígérete szerint képes lesz akár 14 napig is működésben tartani azt, ez az előd esetében 12 nap volt. A testreszabhatóság fontos eleme a karkötő szoftverének, amely 100 különböző számlapot is magában foglal, a karkötő mellé 10 pánt közül választhatunk, a jövendőbeli tulajdonos szilikon, bőr és milánói szíjak mellett is leteheti a voksát. Állítólag ezeken kívül lesznek még továbbiak is a későbbiekben.

A Xiaomi Smart Band 8 Pro saját GPS modullal rendelkezik, így a kültéri edzéseket anélkül tudjuk rögzíteni, hogy magunkkal kellene vinni az okostelefonunkat. Az ígéret szerint sokkal pontosabb biometrikus érzékelő került a készülékbe, amely továbbra is biztosítja a véroxigénszint-mérés, pulzusmérés opciók mellett az alvásmonitorozást, illetve képes követni a hölgyek menstruációs ciklusát. Van NFC, de ez a funkció valószínűlegű nem lesz ott a globális változatban.

Amennyiben beérjük egy egyszerű szilikon pánttal, az okoskarkötő mindössze 19 ezer forintnak megfelelő jüant kóstál, ha bőrpántot óhajtunk, egy kicsivel többet, 21 ezer forinttal egyenértékű helyi valutát kell leszurkolni. A nemzetközi értékesítés részleteiről egyelőre nem ejtettek szót.

Forrás: GSMArena