Hivatalos az Amazfit Active és az Active Edge

Az Amazfit vadonatúj készülékkel gazdagította kínálatát, befutott az Active okosóra, amelyet kétféle stílusban lehet megvásárolni. Az Active modell alumínium és rozsdamentes acél változatokban kerül forgalomba, beépített GPS navigációval és Bluetooth-telefonálással, míg az Active Edge egy megerősített polikarbonát burkolattal szerelt strapabíró modell 10ATM minősítésnek megfelelő vízállósággal, és rengeteg egészségkövető funkcióval.

Amazfit Active

Az Amazfit Active 1,75 hüvelykes téglalap alakú kialakítású megjelenítőt kapott, amely AMOLED technológián alapul, és összesen 390 x 450 pixelt mozgat. Az órát műbőr és szilikon pántokkal is meg lehet vásárolni, a külső burkolat 5ATM besorolás szerint áll ellen az elemeknek. A készülék belsejében Bluetooth 5.2 technológia teljesít szolgálatot, amely lehetővé teszi, hogy párosított okostelefonnal hívásokat indítsunk, és fogadjunk az órán keresztül.

Természetesen ehhez beépített mikrofon és hangszóró is kell, de az óra mindkettővel rendelkezik. Az óra rendelkezik beépített virtuális asszisztenssel is, de támogatja az Amazon Alexáját is. Az Amazfit Active által futtatott Zepp OS nem egy zárt rendszer, le lehet tölteni mindenféle mini játékokat, illetve harmadik féltől származó applikációkat. 1-2 MP3 albumnak is jut hely, a nagyjából 250 MB kapacitású belső tárhelyen.

Az egészségkövető funkciókat egy BioTracker PPG biometrikus szenzor teszi lehetővé, amely pulzusmérés, véroxigénszint-mérés, alvásmonitorozás, valamint stresszszint-mérés opciókat is biztosít. A Zepp Coach egy beépített virtuális edző, amely személyre szabott edzési terveket, napirendeket készít a felhasználó számára.

Az órában lévő GNSS modul kommunikál a GPS, QZSS, BEIDOU, GALILEO és GLONASS műholdas rendszerekkel egyaránt. A készülék borítással a 300 mAh kapacitású akkumulátor került, amely átlagos felhasználási szokások mellett nagyjából 14 napos üzemidőt biztosít egyetlen feltöltéssel, bekapcsolt GPS mellett pedig nagyjából 16 órára számíthatunk.

Az Amazfit Active okosóra fekete, rózsaszín, és lila árnyalatokban kerül forgalomba, 150 dolláros áron, ami nagyjából 54 500 forintot jelent a jelenlegi árfolyamok mellett. A készülék egyelőre csak az amerikai Amazfit webáruházban szerepel a megvásárolható termékek között, de hamarosan további régiókban is elérhetővé válik.

Amazfit Active Edge

A másik modell 1,32 colos TFT LCD képernyővel lett felvértezve, amelyen 360 x 360 képpont sorakozik, az okosóra a könnyebb kezelés érdekében 4 fizikai gombot is kapott. Viselhető eszköz egészen 100 méter mélységig vízálló, a 10ATM minősítésnek megfelelően. Az okosóra 100+ beépített számlappal, illetve több, mint 130 sport üzemmóddal rendelkezik.

Egyes mozgásfajtákat az óra képes automatikusan azonosítani. Az óra belsejében Bluetooth 5.0 BLE elektronika, valamint ugyanaz a BioTracker PPG optikai szenzor található, mint a másik készülékben, illetve a GNSS modul is megegyezik. Ebben az órában 370 mAh kapacitású akkumulátor található, ami a gyártói adatlap szerint egyetlen feltöltéssel képes 16 napos működési időt biztosítani, bekapcsolt helymeghatározás mellett pedig nagyjából 20 órára lehet számítani.

Az Amazfit Active Edge fekete, szürke, és mentazöld árnyalatokban kerül forgalomba, az amerikai webshopban 140 dolláros, vagyis nagyjából 50 850 forintos áron. Akárcsak a másik készülék, ez is elérhetővé válik más régiókban is, a nem túl távoli jövőben.

Forrás: GSMArena