Még az idén befut az Apple Watch Ultra 2

Ming-Chi Kuo szakértőt valószínűleg már nem kell bemutatni az Apple termékek iránt rajongóknak, az elemző rendszeresen és megbízhatóan jósolja meg az almás gyártó jövőbeli lépéseit, készülékeit, azok jellemzőit. Az úriember most megerősítette azokat a korábbi pletykákat, amelyek szerint az Apple még az idén piacra dobja az Apple Watch Ultra folytatását.

A szakértő szerint a prémium okosóra valamikor az idei év második felében debütál, vagyis érkezésére szeptemberben, az új iPhone mobilokkal együtt, vagy esetleg októberben, egy teljesen független bemutatón számíthatunk, habár utóbbi kevésbé valószínű. Az okosóra egyik érdekessége az, hogy 3D nyomtatott alkatrészekkel lesz felszerelve.

Az almás vállalat állítólag igyekszik mindinkább adaptálni a háromdimenziós nyomtatási technológiát, amelyet az új generációs Apple Watch Ultra gyártásakor, bizonyos titánból készült mechanikus alkatrészek előállításához fognak használni. A szóban forgó komponenseknek még át kell esniük bizonyos CNC-eljárásokon, mielőtt beszerelésre kerülnének, ugyanakkor ha csak az összetevők egy részét állítják elő 3D nyomtatással, már az is jelentősen csökkenti a gyártási időt, valamint a költségeket. Így elég egyértelmű, hogy az Apple miért szeretné alkalmazni ezt a metódust. Mondjuk afelől kételyeink vannak, hogy az alacsonyabb gyártási költség meglátszik majd az okosóra árán.

Ming-Chi Kuo még azt is elárulta, hogy a Farsoon és a BLT felel a szükséges 3D nyomtatók beszállításáért, míg az IPG Photonics biztosítja a szükséges lézerkomponenseket. Amennyiben a 3D nyomtatást sikeresen alkalmazzák az új Watch Ultra gyártásában, az Apple valószínűleg további termékek esetében is élni fog a technológia adta lehetőségekkel.

Forrás: GSMArena