3 nanométeres lapkakészlet hajtja majd a Samsung Galaxy Watch 7-et

2024 nyarának tech szupersztárjai a Samsung hajlítható készülékei, első okosgyűrűje, illetve a Galaxy Watch 7 okosórák lesznek. Az órákról azt beszélik, hogy komoly ugrást jelentenek majd teljesítmény szempontjából a borításuk alá kerülő Exynos W1000 lapkakészletnek köszönhetően.

A legújabb értesülések egyenesen a gyártó hazájából, Dél-Koreából érkeznek. A Samsung Galaxy Watch 7 készülékeket működtető Exynos W1000 lapkakészlet a Samsung második generációs, 3 nanométeres SF3 gyártási eljárásával fog készülni, és komoly előrelépést jelent majd az 5 nanométeres metódussal készülő W930-hoz képest.

A szóban forgó lapkakészlet nem csupán a korábbi kiadását nyomja majd le, de a konkurensek megoldásaihoz képest is fejlettebbnek bizonyulhat. Akár az Apple 5 nanométeres S9 lapkáját is lenyomhatja teljesítmény és energiatakarékosság szempontjából, ez a chip dolgozik a jelenlegi Watch modellekben. A jelentések alapján a Samsung három új okosórát tervez piacra dobni, ezek között  lesz egy olcsóbb, egy alapmodell, illetve egy Pro kiadás is, az előzetes spekulációk szerint.

Az újdonságok képesek lehetnek a vércukorszint monitorozására, 32 GB-os belső tárhelyet kaphatnak, a Pro variáns pedig méretesebb akkumulátorral debütálhat. A Samsung Galaxy Watch 7 okosórákat az új Galaxy Z Fold és Galaxy Z Flip modellek társaságában leplezhetik, valamikor júliusban, az olimpia előtt.

Forrás: GSMArena