Megérkezett az Oppo Watch 4 Pro

Hajlítható okostelefonnal együtt befutott az Oppo legújabb prémium okosórája, a Watch 4 Pro. A készülék első blikkre nagyon hasonlít elődjére, de azért akadnak újítások, előrelépések szép számmal.

Újításokról és fejlesztésekről beszéltünk a bevezetőben, és kezdetnek máris említhetjük a rozsdamentes külső hódítást, ami máris jobb, mint az alumínium. Az új borítás tartósabb, erősebb, ám egyben nehezebb is, az új óra 37,5 helyett 52,3 grammot nyom.

Az acél burkolat csiszolt textúrát kapott, így csinos kontrasztban van a korona bordázatával. Az okosóra alsó része kerámiából készül, ami szintén tartós, viszont nem ingerli az érzékeny bőrt. Az okosóra külső borítása megfelel az 5ATM minősítésnek.

Az Oppo Watch 4 Pro továbbra is enyhén ívelt 1,91 colos LTPO AMOLED kijelzővel büszkélkedhet, a panelen 378 x 396 pixel sorakozik, ami 326 ppi-s pixelsűrűséget jelent. A készüléket olyan szenzorszettel szerelték fel, amely 60 másodperc leforgása alatt 7 kulcsfontosságú életjelet vizsgál. EKG, szívfrekvencia, erek életkora, és stressz is van a megfigyelt tényezők között, olyanok mellett, mint az artériás fibrilláció és az erek rugalmassága.

Az okosóra valósidejű vércukorszint-monitorozást is biztosít, és figyelmeztet, ha az értékek rendellenes változást mutatnak, persze kérdéses, hogy ez a funkció mennyire pontos. A szenzoros képességek sorát bőrhőmérséklet-mérő zárja, ami 0,1 Celsius fok pontossággal teszi a dolgát.

Az Oppo Watch 4 Pro burkolata alatt Qualcomm Snapdragon W5+ lapkakészlet zakatol – ez hajtotta az előző modellt is – illetve kapott egy BES 2700 elnevezésű chipet is, ami a kevésbé erőforrásigényes számításokat. A gyártó idén kétszer annyi operatív memóriát pakolt a hardverbe, vagyis 2 GB RAM és változatlanul 32 GB háttértár egészíti ki a fentebb említett chipeket.

Az okosóra energiaellátását 570 mAh-s akkumulátor biztosítja, ami ha minden okos funkció be van kapcsolva, nagyjából 5 napig tartja működésben a készüléket, ha nagyon durván nyúzzuk az órát, akkor cirka két és fél napot lehet kihozni egyetlen feltöltésből.

Energiatakarékos módban akár hetekig is mehet az óra. Mivel az Oppo Watch 4 Pro eSIM kompatibilis, képes a 4G hálózatokra csatlakozni, illetve van NFC is, de ez valószínűleg csak Kínában fog működni. Kapunk még Wi-Fi és Bluetooth 5.0 modemet is, GPS navigációt, ami szinte minden műholdas rendszerrel képes kommunikálni.

Az Oppo Watch 4 Pro már előrendelhető a gyártó kínai weboldalán, a kiszállítás szeptember 8-án kezdődik. Az okosóra 110 ezer forintnak megfelelő jüant kóstál, de az előrendelők kapnak némi engedményt. Globális értékesítésről egyelőre nem esett szó.

Forrás: GSMArena