Hivatalos az Apple Watch Series 10

Az új generációs Apple Watch büszkélkedhet a legnagyobb kijelzővel az összes Apple Watch közül, még az Applw Watch Ultra második generációját is felülmúlja. Leegyszerűsítve, a Watch Series 10 olyan, mint egy vékonyabb Ultra, és még titán kialakítással is megvásárolható.

A kijelző kicsit nagyobb, mint az Ultráé (mindkét generáció 1,92 hüvelykes volt), a nem Ultra változatokhoz képest pedig 30 százalékkal méretesebb. az Apple-nek sikerült a frissítési gyakoriságot percenként egyről másodpercenkéntire növelni, ami azt jelenti, hogy az Always On Display mostantól egy mozgó másodpercmutatót is képes megjeleníteni, és vannak új óralapok, amelyek ezt a funkciót ki is használják. A funkciót használók számára az új kijelző akár 40%-kal világosabb lehet oldalról nézve, így könnyebben lehet leolvasni az információkat.

A nagyobb kijelzőnek köszönhetően az alkalmazások több szöveget tudnak megjeleníteni, és könnyebb lesz gépelni is az órán. Az Apple Watch Series 10 a valaha volt legvékonyabb almás okosóra, mindössze 9,7 mm-es a vastagsága, ráadásul az alumínium változat körülbelül 10 százalékkal könnyebb az előző kiadásokhoz képes.

Az Apple még így is tartani tudja a 18 órás üzemidőt, ugyanakkor ez azt jelenti, hogy továbbra is naponta fogunk randizni a töltőkkel. Szerencsére az Apple gyorsabbá tette a folyamatot, a viselhető eszközt 30 perc alatt 80 százalékra lehet pumpálni. Az okosóra támogatja a MagSafe és a Qi 2 töltési szabványokat egyaránt.

Az alumínium változat rózsaarany és ezüst színekben, valamint egy új opcióban – Jet Black – kerül majd forgalomba, ez lesz az első polírozott kialakítású Apple Watch,. Nincs többé rozsdamentes acélból öntött változat, aki prémium(abb) anyaghasználatot akar, titánt kap, ami 20 százalékkal lesz könnyebb, mint bármilyen korábbi acél opció. Ez a modell három színben lesz megvásárolható: natúr, arany és palaszürke. A kijelző zafírüveg védelmet kapott.

A vízállóságot továbbfejlesztették, és egy új mélységmérőt is beépítettek, amely automatikusan bekapcsol, amint alámerülünk, és 6 méter mélységig képes követni, merülési időzítővel és az elért maximális mélység kijelzésével. Az új óra víz-hőmérséklet érzékelővel is fel lett szerelve.

A Watch Series 10 alvási apnoe észleléssel is rendelkezik, amely reggeli jelentéseket ad az alvás közbeni légzési zavarokról. Az óra 30 naponta elemzi az összegyűjtött adatokat, és figyelmeztet, ha fennáll az alvási apnoe kockázata. A 9-es széria és az Ultra 2 is megkapja ezt a funkciót egy későbbi frissítéssel.

Át lett szabva a hangszóró is, ami 30 százalékkal kisebb, mint korábban és ezentúl zenét, podcasteket is hallgathatunk a segítségével, és hívások közben is használhatjuk.

Az Apple Watch Series 10 belsejében az új S10 chip dolgozik, ami 4 magos neurális motorral van felszerelve, amely lehetővé teszi, hogy bizonyos feladatokat közvetlenül a készüléken végezzen el. Az MI funkciók részeként az óra felismeri, hogy melyik widgetet kell megjeleníteni az adott pillanatban, és kiválasztja a legjobb fotót háttérképként, ha szeretnénk. Az okosóra Magyarországon 189 990 forintos áron kezd.

Forrás: Apple