Növekedett az okosóra-piac az idei harmadik negyedévben

Miközben a globális okostelefon-piac folyamatosan hanyatlik, addig az okosórák nemzetközi szegmense egészen fellendült 2023 harmadik negyedévében. A legfrissebb eredményeket a Counterpoint Research elemzői publikálták.

A szakértők legfrissebb kutatásából kiderül, hogy a globális okosóra eladások a vizsgált időszakban 9 százalékkal emelkedtek. A növekedés hátterében a tartósan erős indiai piac, valamint a Huawei hazai terepen zajló jelentős fellendülése áll. Az indiai régió továbbra is vezető szerepet tölt be az okosórák nemzetközi piacán, itt történt a nemzetközi eladások 35 százaléka. A helyi érdekeltségű Fire-Boltt márka a legmagasabb negyedéves eladási mutatóit könyvelhette el a harmadik negyedévben.

Hála a Huawei-nek az úgynevezett magasabb szintű szoftvert futtató okosórák szegmensében szintén komoly növekedés volt tapasztalható. A közelmúltban forgalomba helyezett új Huawei márkájú okostelefonok, okosórák, valamint az értékesítési csatornák által kínált különböző csomagajánlatok az okosóra értékesítések ugrásszerű növekedéséhez vezetett.

A Counterpoint Research gyűjtése szerint, a Huawei 56 százalékos növekedést ért el az előző év azonos időszakához képest, a már említett magasabb szintű szoftver futtató okosórák eladásai pedig elképesztő módon, 122 százalékkal ugrottak meg. Ezt az eredményt olyan készülékek hozták össze, mint a Huawei Watch 4, a Huawei Watch 4 Pro, vagy a Watch GT 4.

Említésre méltó érdekesség, hogy a Huawei növekedése szemlátomást a Samsung kárára történik, a dél-koreai cég ugyanis 19 százalékos csökkenést könyvelhetett el éves szinten, az eladások tekintetében. Az Apple minden idők legjobb harmadik negyedéves teljesítményét produkálhatta, éves szinten sikerült 7 százalékkal megnövelniük az eladásaikat. Ez főként az Apple Watch SE második generációs változatának köszönhető.

Akárhogy is, a nemzetközi piacot továbbra is az Apple vezeti a maga 45 százalékos részesedésével, őket a Samsung követi 18 százalékkal, a bronzérmet pedig a Huawei kaparintotta meg 14 százalékkal. A helyzet az, hogy a Samsungot az a veszély fenyegeti, hogy elveszíti az ezüstérmet, amennyiben a Huawei lendületet továbbra is kitart.

Forrás: Counterpoint Research