Professzionális vérnyomásmérővel érkezik az Iris okosgyűrű

Kickstarter közösségi finanszírozás keretén belül fog megvalósulni a most bejelentett Iris okosgyűrű, amelynek legnagyobb dobása a beépített vérnyomásmérő lesz. A biometrikus modul állítólag orvosi pontosságú lesz, a gyűrű mindemellett képes lesz a felhasználó hőmérsékletét, valamint véroxigénszintjét is mérni.

Az okosgyűrű egy olyan fotopletizmográf érzékelővel rendelkezik, amelyben összesen 6 fotodetektor és 18 LED teljesít szolgálatot. A gyűrűt készítő startup szerint a konkurens modellek általában két fotodetektorral és legfeljebb négy LED-del vannak felszerelve.

Az Iris segítségével olyan biometrikus adatokat lehet követni, mint a pulzusszám, a szívritmus-változékonyság, véroxigénszint, emellett természetesen nyomon lehet követni az edzéseket, elérhető lesz az alvásmonitorozás és a stressz-szint mérés is.

A gyűrű által gyűjtött adatok egy társ alkalmazásban lesznek elérhetők, megtekinthetők. A vérnyomásmérés funkció viszont majd csak valamikor 2024 közepe táján lesz elérhető, egy frissítés telepítését követően.

A tech cégek tipikus zsiványsága az, hogy beharangoznak egy funkciót, amelyet majd csak később aktiválnak, de erről most nem szeretnénk hosszasabban értekezni. Visszatérve a viselhető eszközhöz: a gyártó állítása szerint az Iris a legvékonyabb okosgyűrű jelenleg, mivel mindössze 5 mm széles és 2,5 mm vastag.

Mindezek mellett a készülék súlya kevesebb, mint 5 gramm. Ami még a gyűrűt kiemeli a konkurens ajánlatok közül az a pontossága, a gyártó szerint a többi hasonló készülék túl nagy és lötyög emiatt, ami csökkentheti a mérés pontosságát.

Egy plusz érv lehet a készülék mellett az ára, mert nem kerül annyiba, mint például az Oura, amit nem lehet 299 dollárral olcsóbban beszerezni. Az Iris legalacsonyabb közösségi finanszírozási szintje 146 dollár, amelyért cserébe a készülék fekete színű változatát lehet beszerezni, illetve a támogatók kapnak egy élethosszig tartó applikáció előfizetést is. Az arany és ezüst színű modell némi legdrágább – 165 dollár -, de ugyanúgy megkapjuk mellé az előfizetést.

Amikor a készülék végül a megszokott módon kereskedelmi forgalmazásba kerül, 199 dolláros áron lehet majd beszerezni, az applikációhoz mellékelt előfizetés pedig havi 10 dolláros áron megy majd. Ha szeretnéd támogatni a készülék megvalósulását, azt erre a linkre kattintva teheted meg!

Forrás: NotebookCheck