Megjelent a Xiaomi Mi Band 7 Pro okoskarkötő

Számtalan alkalommal írtunk róla korábban, most pedig végre megérkezett a Xiaomi Mi Band 7 Pro okoskarkötő. Nagyobb megjelenítő, beépített GPS és számos további extra jellemzik a frissen bemutatott újdonságot.

A Xiaomi készülékek kvázi félúton van egy okoskarkötő és egy okosóra között. A készülék 1,64 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, ami nagyobb, mint a Mi Band 7 vagy akár a Redmi Smart Band 7 Pro képernyője. Az alkalmazásra kerülő megjelenítő AMOLED technológiára épül, 326 ppi-s a pixelsűrűsége, ezt a 280x 456 képpontos felbontás teszi lehetővé. Az okoskarkötő egyik központi funkciója a beépített, párosított okostelefon nélkül is tökéletesen működő GPS navigáció, amely támogatja a GLONASS, a Galileo, a BeiDou és a QZSS műholdas rendszereket is.

A karkötő képes automatikusan állítani a képernyő fényerejét a beépített fényérzékelő szenzornak köszönhetően. Ezt az alapmodell ugyebár nem tudta. Szintén hasznos az Always On Display, illetve kapunk 180 előre telepített óralapot is, ezek között bárki megtalálhatja a számára megfelelőt. A készülék pántja cserélhető, rengeteg opció van, hatféle színnel, egy ilyen pánt 7 euróba kerül, helyi pénzből átszámítva. A Xiaomi Mi Band 7 Pro biztosítja az egész napos pulzus és véroxigénszint-mérést, utóbbi esetében riasztást kapunk, ha az túl alacsony. Rendelkezésre áll a fejlesztett alvásmonitorozás, amely képes követni a pihenés és az alvás különböző fázisait.

Az aktív életet élők számára jól fog jönni a 117 különböző sport üzemmód, amelyeket számos biciklizéssel és futással kapcsolatos extra opció egészít ki. A karkötő külső borítása 5ATM minősítésnek megfelelően áll ellen a víznek, tehát a vízisportok űzése közben is használhatjuk a készüléket. Az okoskarkötő belsejében 235 mAh kapacitású akkumulátor található, amely a gyártói ígéretek szerint képes akár 12 napig működésben tartani az eszközt, átlagos felhasználás mellett, ha keményebben dologra fogjuk a készüléket, akkor nagyjából 6 nap lehetséges egyetlen feltöltéssel. A töltési folyamat egyébként cirka 1 órát vesz igénybe.

A Xiaomi Mi Band 7 Pro már kapható Kínában, ahol helyi pénzből átszámítva 57 eurós áron forgalmazzák a kiegészítőt. Nincs külön NFC kiadás, de ez nem gond, mert a karkötő alapból biztosítja ezt a funkciót. Arról a Xiaomi nem ejtett szót, hogy lesz-e nemzetközi forgalmazás, vagy sem.

Forrás: GSMArena