Megjelent az új Semicor Nova GPS-es gyerek okosóra

Sokak szerint túlzás egy kisgyereknek okosórát vásárolni, és ebben van is némi igazság, viszont ha azt mondjuk, hogy egy ilyen készülék képes hozzájárulni a lurkó biztonságához, akkor talán mégsem tűnik annyira rossznak az ötlet. A Semicor Nova okosóra lehetővé teszi a szülőknek, hogy bárhol és bármikor kapcsolatot teremtsenek a gyerekkel, aki ugyanezt szintén megteheti a beépített LTE modemnek köszönhetően. A GPS funkcióknak hála gond nélkül meghatározható a gyerek pontos helye, a beépített kamerával pedig szó szerint rá is nézhetünk a gyerkőcre. Lássuk tehát, hogy mire képes a Semicor Nova!

Kezdjük a szokásos hardveres jellemzőkkel! A készülék 1,3 hüvelykes, 240 x 240 pixel felbontású, kerek kialakítású megjelenítővel rendelkezik, amely érintésérzékeny, és IPS technológián alapul. Az óra strapabíró kialakítást kapott, amely IP67 minősítésnek megfelelően ellenáll a vízzel és a porral szemben. Ez nem azt jelenti, hogy az órával el lehet menni úszni vagy búvárkodni, hanem azt, hogy egy kis fröccsenő víz, pár csepp eső nem tehet kárt a készülék belsejében dolgozó finom elektronikában.

A Semicor Nova érdekesebb összetevői a borítás alatt vannak, élén a 4G modemmel, amely egy nano-SIM kártya behelyezését követően biztosítja a telefonhívások indításának és fogadásának lehetőségét, mindezt teljesen önállóan, plusz okostelefon nélkül. A készülék másik nagy dobása a beépített helymeghatározás, amely GPS és Beidou műholdakkal egyaránt kommunikál, így a szülő távolról is képes meghatározni a gyerek helyzetét egy mobilos applikáció segítségével. Nem csak az éppen aktuális helyzetet, de a helyelőzményeket is lekérdezheti.

A telefonálás funkció megköveteli a mikrofon és a hangszóró meglétét, de ezeken kívül az okosóra még egy 0,3 megapixeles kamerával is fel lett szerelve. Ennek funkciója nem feltétlenül a normál fotózás, a szülő ugyanis bármikor készíthet egy fényképet az óra kameráján keresztül, és távolról meg tudja nézni azt. Ugyanígy lehetőség van rövid hangüzenetek küldésére és fogadására, illetve a már említett a telefonos alkalmazásból – iOS és Android rendszeren is elérhető – szöveges üzenetet is tudunk küldeni a gyermeknek. Az okosóra magyar nyelvű menüvel is használható, és a hozzá tartozó app is magyar.

A Semicor Nova belsejében 550 mAh kapacitású akkumulátor található, amely normál használat mellett 2-3 napos üzemidőt képes biztosítani egyetlen feltöltéssel. Mint ahogyan látható, a készülék nem egy klasszikus okosóra, sokkal inkább egy távoli felügyeletet lehetővé tévő eszköz, amely egy alap mobiltelefon funkcióit is biztosítja. Nem csupán gyermekek, hanem felügyeletet igénylő idősek is szemmel tarthatóak az eszközzel, így azonnal segíthetünk nekik, ha szükséges.

Az okosóra 44 990 forintos áron rendelhető több színben is, a szállítás ingyenes, a készülékre 1 év magyarországi garanciát ad a forgalmazó. További részletek ezen a linken.