A Google újításának nem fognak örülni a Fitbit tulajdonosok

Azok a felhasználók, akik még mindig ragaszkodnak valamilyen Fitbit készülékhez, hamarosan egy igencsak kellemetlen újításhoz lesznek kénytelenek hozzászokni. A Google ugyanis kivezeti a harmadik féltől származó appokat és számlapokat a Fitbit alkalmazásboltjából.

A vélhetően sokak számára dühítő intézkedés júniusban lép életbe, ekkor ugyanis a Google eltávolítja a harmadik fél által fejlesztett alkalmazásokat és számlapokat a Fitbit virtuális piacteréről. A hivatalos indoklás egyelőre várat magára, de a jövőben valószínűleg a digitális piacokról szóló törvényekre fognak hivatkozni.

Ebből már kiderülhetett számotokra is, hogy a változtatás kizárólag az Európai Gazdasági Térség felhasználóit érinti. Nem lehetetlen egyébként, hogy ezt a korlátozást meg lehet majd kerülni, mondjuk egy másik tartózkodási helyszín megadásával, de ezzel kapcsolatban egyelőre nem tudni konkrétumokat.

A nyáron bevezetésre kerülő korlátozás a Fitbit Sense 2, Fitbit Sense, Fitbit Versa 4, Fitbit Versa 3, Fitbit Versa 2, Fitbit Versa Lite, Fitbit Versa és Fitbit Ionic készülékek tulajdonosait fogja érinteni, habár az utóbbit 2022-ben biztonsági okokból visszahívták a forgalmazásból. Tudjátok, ez volt az a modell, amelynek olyan szinten túlmelegedett az akkumulátora, hogy égette a felhasználók csuklóját.

A Google állítása szerint a harmadik féltől származó alkalmazások 2024 júniusáig továbbra is elérhetőek maradnak, le lehet azokat tölteni, fel lehet azokat telepíteni az adott eszközre. Június után pedig megmarad a hozzáférés a Google és a Fitbit egyes alkalmazásaihoz is. Hogy aztán mi lesz azokkal az applikációkkal és számlapokkal, amelyeket a korlátozás előtt töltöttek le és telepítettek, tehát, hogy később lehet-e használni őket, egyelőre nem tudni, de nagy valószínűséggel nem.

Forrás: NotebookCheck