A Samsung megmutatta belülről a Galaxy Watch Ultrát

Mostantól minden olyan Samsung készülék, amelyet a párizsi Galaxy Unpacked eseményen bemutattak, megvásárolható. Az okostelefonok és okosórák forgalmazásának kezdetével egy időben a gyártó elkezdett részletesebb információkat közölni róluk, példának okáért a belsejükben lévő komponensekről. Most a Galaxy Watch Ultra burkolata alatt lévő elrendezést leplezték le.

A Samsung két képet tett közzé, amelyeken a Galaxy Watch Ultra belseje látható. Az elsőn megtekinthető az összes fontosabb komponens a készülék elejétől a hátuljáig, a másikon pedig fordítva. Ahogyan látható, az okosóra összesen hét fő összetevőből áll: szenzor, díszítés, hátsó tok, nyomtatott áramköri egység, kijelző és index dekoráció.

A képeken nagyjából egy szabványos összeállítás látható, de azért akad néhány kiemelkedő elem is. Példának okáért a Samsung szerint a Galaxy Watch Ultra BioActive érzékelője 13 LED-et foglal magában, míg a Galaxy Watch 7-ben összesen csak 4 van. A plusz 9 LED segít az egészségügyi mérőszámok még pontosabb követésében. Az sem elhanyagolható, hogy az okosóra tokja titánból készül, ami sokkal erősebb, mint a többi készülék esetében alkalmazott rozsdamentes acél.

Az Galaxy Watch Ultrameghajtásáról Exynos W1000 lapkakészlet gondoskodik, amelyet 3 nm-es gyártási eljárással készítenek. Efféle chipset eddig még nem került Wear OS operációs rendszert futtató okosóra belsejébe, és energiahatékony kialakítása 30%-kal csökkenti az energiafogyasztást a korábbi Galaxy Watch modellekhez képest. A Samsung Galaxy Watch Ultra szintén kiemelkedő a képernyő fényereje szempontjából is, amely elérheti az akár 3000 nitet is.

Forrás: Sammobile