Wellness Edition kiadást kapott a Fossil Gen 6 Hybrid

Wellness Edition kiadást kapott a korábbi Fossil Gen 6 Hybrid okosóra, amely az e-tinta kijelzőjének köszönhetően az eredeti modellhez képest jóval hosszabb üzemidőt képes biztosítani. A készülék ezen kívül örökölte az eredeti modell minden szerethető tulajdonságát, vagyis kiváló társa lehet az átlagos kütyübolondnak és az aktív életet élő felhasználóknak egyaránt.

Lássuk elsőként a változásokat! A Google okosórás operációs rendszerét ezúttal egy saját fejlesztésű ökoszisztéma váltja, Wear OS helyett a Fossil saját kreálmánya, az eredeti OLED technológiára épülő megjelenítőt pedig egy e-ink megoldás, ahhoz hasonló, mint amit az e-book olvasók esetében szoktak alkalmazni. Ezek a változtatások teszik lehetővé, hogy az okosóra képes legyen akár két hétig is üzemelni, az eredeti modell esetében a működési idő mindössze néhány nap.

A Wellness Edition is felkínálja ugyanazokat a fitnesz funkciókat, mint az eredeti készülék, vagyis van folyamatos pulzusmérés és véroxigénszint-mérés is. A fejlettebb érzékelőrendszer mostantól képes mérni a VO2 Max értéket és mutatja a pulzusszám zónákat edzés közben – ezek kizárólag az új Wellness Gauge Dial készüléken érhetők el.

Az okosóra maga 44 mm-es tokkal rendelkezik, amelyet rozsdamentes acélból készítenek, keresztmetszete pedig 11,4 mm. A készülék klasszikus óramutatókkal lett felszerelve, ezek a már említett 1,1 hüvelykes e-tinta kijelző felett találhatóak, utóbbival lehet használni és megtekinteni a fejlettebb funkciókat, a kijelző egyébként rendelkezik háttérvilágítással is, így sötétben is látható. A külső borítás 3 ATM minősítésnek megfelelően áll ellen a vízzel és a porral szemben.

Habár a készülék által futtatott szoftver messze nem olyan fejlett, mint a Wear OS, a beépített lehetőségek között megtalálható a bejövő hívások és szöveges üzenetek jelzése, az alkalmazások értesítéseinek mutatása, az óra szinkronizál a naptárral, valós idejű időjárási információkat jelez ki, lehetővé teszi az okostelefon multimédia-lejátszójának távirányítását, valamint támogatott az Amazon Alexa is, habár hangszóró híján csak szöveges eredményekhez juthat a felhasználó, aki így hívásokat sem tud fogadni.

A Fossil okosórája a fekete, ezüst és arany árnyalatokban kerül forgalomba. A Fossil Gen 6 Hybrid Wellness Edition a gyártó hivatalos oldaláról lesz megrendelhető január 5-től, az árat is aznap fogják felfedni. Az eredeti Gen 6 Hybrid 230 dollárt kóstált.

Forrás: GSMArena