Viselhető fémallergia tesztet dobott piacra a Sensiband

Az alábiakban nem egy okosóráról, vagy a hagyományos értelemben vett viselhető eszközről lett szó, de mivel a Sensiband Metal Allergy Test elnevezésű terméke igencsak érdekes, úgy véltük, hogy megérdemel pár gondolatot. Lényegében egy csuklón viselhető fémallergia tesztről van szó, mint ahogyan a nevéből is kiderül.

Ahhoz, hogy egy ember fémekkel kapcsolatos allergiáit azonosítani tudjuk, bonyolult és drága vérvizsgálatok, bőrtesztek szükségeltetnek, de ezek nélkül nem érdemes fémimplantátumokat behelyezni a szervezetbe, hiszen a következmények akár végzetesek is lehetnek.

A Sensiband által kínált Metal Allergy Test ezeket hivatott kiváltani. A segítségével a felhasználó 7 különböző fémallergiát tesztelhet saját magán, otthoni körülmények között. Hihetetlen, de a fémallergiák eléggé gyakoriak, és sokaknak még egy karkötő, vagy egy gyűrű is kiütést okozhat, amennyiben érzékeny arra a fémre, amiből az adott holmi készült.

Az olyan implantátumok, mint a térd- vagy a csípőprotézisek pedig komoly komplikációkat okozhatnak, ha nem végeznek előzetesen allergiatesztet a betegen. Ez jellemzően egy bonyolult bőrtesztet jelent, vagy egy drága vérvizsgálatot, vagy akár többet is, a helyzettől függően.

Cikkünk tárgya pedig azzal kecsegtet, hogy leegyszerűsíti a tesztelést. A Sensiband készlete 7 különböző szilikonpántba foglalt fémkorongból áll. Ezek a korongok alumíniumból, krómból, kobaltból, rézből, molibdénből, nikkelből és titánból vannak. Ezek mind olyan fémek, amelyeket gyakran használnak orvosi beavatkozások során.

A felhasználók folytathatják a mindennapi életüket, beleértve a sportolást, a zuhanyzást és az alvást, miközben viselik ezeket a korongokat. Amennyiben az illető allergiás valamelyik fémre, az nagyon hamar ki fog derülni. A bőrön keletkező irritáció alapesetben elég látványos.

A viselhető fémallergia teszt hatalmas ötletnek tűnik így első blikre, de azért az ember elgondolkodik: mi van akkor, ha valaki allergiás ugyan egy adott fémre, de annak nem lesznek látványos jelei a korongok viselése közben? Szóval a Sensiband Metal Allergy Test hasznos eszköz, de vélhetően nem 100%-os a megbízhatósága.

Arról nem is beszélve, hogy ez a készlet 124,99 dollárba, vagyis nagyjából 44 ezer forintba kerül, tehát ez sem feltétlenül nevezhető pénztárcabarát befektetésnek. Ennyi erővel elmehetünk arra a bizonyos vérvizsgálatra is. Vagy nem? Ti mit gondoltok?

Forrás: NotebookCheck