Méretes akkumulátort kap a OnePlus Watch 2

A OnePlus Watch 2 hivatalos bemutatójára február 26-án kerítenek sort, de hogy addig se lankadjon a figyelmünk, napvilágra került egy FCC dokumentáció, amely felfedi, hogy az okosóra igencsak méretes akkumulátorral debütál.

Az FCC, vagyis a Federal Communications Commission iroda engedélye szükséges ahhoz, hogy egy készülék az USA-ban forgalomba kerülhessen, így a OnePlus Watch 2-nek is meg kellett nála tennie kötelező köreit. A tanúsítványi dokumentációból kiderül, hogy a viselhető eszköz belsejében 500 mAh kapacitású akkumulátor lesz, ami igencsak méretes egy okosórához képest.

Hogy ezt egy kicsit kontextusba tegyük, az előző generáció, vagyis a OnePlus Watch 402 mAh-s teleppel volt felszerelve, de a Samsung Galaxy Watch 6 belsejében sincs nagyobb 425 mAh-nál. Egyedül a Galaxy Watch 5 Pro nyomja le ezeket a készülékeket, illetve a hamarosan érkező OnePlus Watch 2-t, abban ugyanis 590 mAh kapacitású aksi biztosítja az energiaellátást.

Mindez egyértelműen arra utal, hogy a OnePlus Watch 2-nek egy okosórához viszonyítva nagyon jó akkumulátoros üzemidőt kell biztosítania. Az FCC iratából még az is kiderül, hogy az okosóra támogatni fogja a 10 wattos töltést, vagyis ugyanazt fogja tudni, mint a két fentebb említett Samsung okosóra.

A tanúsítvány azt is megerősíti, hogy a készülék támogatni fogja a kétsávos Wi-Fi-t, a Bluetooth kapcsolatokat, ami persze egyáltalán nem meglepő. A OnePlus Watch 2 Radiant Steel és Black Steel színváltozatokban kerül majd forgalomba. A szóbeszédek szerint az óra meghajtásáról Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1 lapkakészlet gondoskodik. A korábbi zárt rendszert pedig Google Wear OS 4 váltja majd, vagyis szabadon telepíthetünk alkalmazásokat a készülékre.

Forrás: GSMArena