Tanúsítvány erősíti meg a Samsung prémium okosórájának nevét

Abban már szinte biztosak vagyunk, hogy a Samsungnak lesz egy prémium okosórája, csak azt nem tudni, hogy Galaxy Watch X, vagy Galaxy Watch 7 Ultra néven kerül forgalomba. Egy nemrég napvilágra került tanúsítványi dokumentumnak köszönhetően tudjuk, hogy egyik korábbi tipp sem fog bejönni, az okosórát mint Galaxy Watch Ultra fogják értékesíteni, és továbbra is az Apple Watch Ultra modellek konkurenciájának szánják.

A dél-koreai gyártó végül a Samsung Galaxy Watch Ultra elnevezést választotta – derült ki a TDRA tanúsítványi eljárását dokumentáló iratból, amelyet az alábbi képernyőmentésen ti is megtekinthettek. Ez az iroda amúgy az Egyesült Arab Emirátusokban tevékenykedik, ha esetleg nem tudnád. Az okosóra az SM-L705F modellszámot viseli, és ez a változat képes a mobilhálózatokra önállóan is csatlakozni. Egy korábbi FCC listázás már lebuktatta, hogy a készülék támogatni fogja a 10 wattos töltést.

Az okosóra állítólag köralakú matt tokkal lesz felszerelve, megjelenítője 1,5 hüvelykes lesz, illetve kapni fog egy forgó lünettát is. Az óra jobb szélére három gombot szerelnek, a bal szélére pedig egy nagyméretű hangszórórács kerül. A szóbeszédek szerint az okosóra 10ATM minősítésnek megfelelő vízállóságot kap, vagyis 100 méter mélyen is megőrzi működőképességét. 100 órás akkumulátoros üzemidőt is pletykálnak az okosóra kapcsán, ami azért elég durva lenne egy Wear OS rendszert futtató készüléktől.

A Galaxy Watch Ultra egyébként 578 mAh névleges kapacitású akkumulátorral érkezhet, amelyet végül mint 600 mAh tipikus kapacitásként tüntetnek majd fel a termékismertetőkön. A készülék belsejében Exynos W1000 lapkakészlet teljesíthet szolgálatot. Az okosórát várhatóan júliusban mutatják be a Samsung Galaxy Z Fold 6 és Galaxy Z Flip 6 hajlítható kijelzős készülékek, a Galaxy Watch 7 okosórák, valamint a Galaxy Ring okosgyűrű mellett.

Forrás: GSMArena