Mostantól telepíthető a SoundCloud alkalmazás a Wear OS-t futtató okosórákra

Mostantól egy újabb zenei streamingszolgáltatás válik elérhetővé a Wear OS operációs rendszert futtató okosórákra, örvendezzünk együtt a SoundCloud alkalmazás érkezésének! Az applikáció egyelőre csak béta állapotban létezik, és azok tölthetik le, akik feliratkoznak a SoundCloud béta csatornájára.

A múlt hónap elején a Google bejelentette, hogy a SoundCloud és a Deezer új, kifejezetten okosórákra kalapált alkalmazásai még az idén elérhetővé válnak a Wear OS rendszeren. A SoundCloud végre kiadta saját Wear OS-rendszerre fejlesztett alkalmazását, igaz, egyelőre csak a bétacsatornán. Aki szeretné kipróbálni az alkalmazást, annak nincs más teendője, mint erre a linkre kattintva jelentkezni a béta programba, aztán már töltheti is a SoundCloud-ot az okosórájára, a Play Áruházból.

A telepítést követően a felhasználónak csatlakoznia kell a SoundCloud – fiókjához, ezután pedig már kezdődhet is a zene streamelése. Bejelentkezést követően az alkalmazás megjeleníti a lejátszási felületet, van lejátszás és szünet gomb, látható az előrehaladás az adott dalon belül, egy vezérlővel be lehet állítani a kimeneti eszközt, egy másikkal pedig szabályozható a hangerő, illetve dobhatunk egy lájkot arra a nótára, amelyik szimpatikus.

Ha a lejátszási képernyőn balra húzzuk a lapot, a Könyvtár oldalra jutunk, ahol a Kedvelt zeneszámok, az Előzmények, a Lejátszási listák és a javaslatok parancsikonjai találhatók. A Könyvtár oldal alján találunk egy Beállítások gombot. A Beállítások oldal jelenleg elég csupasz, és csak a fiókból való kijelentkezést teszi lehetővé.

Mivel az alkalmazás egyelőre béta állapotban érhető csak el a, számítani lehet hibákra és apróbb kellemetlenségekre – ezzel érdemes tisztában lenni. Nagy valószínűséggel nem kell sokat várni az stabil verzió megjelenésére sem, addig pedig némi kompromisszummal, de hallgathatjuk kedvenceinket, most már a SoundCloud-on is, akár telefon nélkül is.

Forrás: XDA