Újabb, téli sportokkal kapcsolatos funkciókkal gyarapodott az Apple Watch Ultra

Tegnap beszámoltunk arról, hogy mostantól búvárszámítógép gyanánt is használható az Apple legdrágább és egyben legstrapabíróbb okosórája, a Watch Ultra. A készülék most további funkciókkal gazdagodott, amelyeknek elsősorban a snowboard és a síelés rajongói fognak örülni.

Az új edzési módok nem natív jellegűek, egy külső féltől származó alkalmazás, a Slopes biztosítja őket. Az applikáció telepítését követően az okosóra képes lesz nyomon követni a síeléssel vagy snowboardozással kapcsolatos tevékenységeket, sőt, azt is azonosítani tudja majd, hogy melyik pályán vagy éppen. Valószínűleg már kitaláltátok, hogy ez sem lesz egy ingyenes opció, a funkciókat csak az előfizetők használhatják.

Az új applikációt még az Apple Watch Ultra akció gombjával is működtethetjük. Ez a fizikai vezérlő kizárólag az Ultra órán található meg és a most elérhetővé vált Slopes alkalmazás egyike azon kevés szoftvereknek, amelyek képesek kihasználni azt. A gombot hozzá lehet rendelni az alkalmazáshoz, a segítségével bármikor el lehet indítani az óhajtott sport üzemmódot. Ha szünetet szeretnél tartani, az oldalsó és az akció gombot egyszerre kell megnyomni.

A Slopes vezérlése Siri segítségével is lehetséges, tehát az alkalmazást hangutasítások révén is irányíthatjuk. A fent említett lehetőségek mellett az órát egy úgynevezett ” water lock” módba lehet kapcsolni az edzések megkezdésekor, amikor ez be van aktiválva, megakadályozza a véletlen érintések regisztrálását a hóban, latyakban. Amennyiben Apple Watch Ultra órád van és kedveled a téli sportokat, érdemes lesz egy próbát tenned a Slopes nevű alkalmazással.

Forrás: GSMArena