Renderen a TicWatch Pro 5

Tavaly júliusban Qualcomm új, kifejezetten viselhető eszközökbe szánt lapkakészletet mutatott be és amikor a bejelentés megtörtént, a Mobvoi is megerősítette, hogy az elsők között lesznek, akik használni fogják az új platformot. Ebből egészen a mai napig nem lett semmi, a készülék nem jelent meg, de azért készülget a színfalak mögött és most az egyik szivárogtató közzétett egy rendert, amelyen az okosóra látható. A hírek szerint a kütyü a TicWatch Pro 5 nevet fogja majd kapni.

Háromról miért váltunk ötre? A kérdés jogos, a válaszhoz azonban ismerni kell az ázsiai kultúrát. A négyes szám kiejtése szerint rendkívül hasonló a halált jelentő szóhoz, rossz csengése miatt ezért kerülni szokták a termékek számozásakor.

A renderen az óra új tokjának kialakítását lehet megtekinteni, amely ahelyett hogy két koronával rendelkezne, egy forgó számlapot, egyetlen koronát, valamint egy süllyesztett plusz fizikai gombot kapott. Ezeken a változtatásokon kívül az óra nagyjából hű az elődök formatervéhez, így megmarad a lünetta bordázott textúrája is.

A készülék pántja szemlátomást valamilyen kemény szilikonból készül, de ez cseppet sem meglepő, hiszen a Mobvoi korábbi órái is hasonló szíjjal voltak felszerelve. A renderelt kép ennél többet nem árul el. A szivárogtató azt állítja, hogy az okosóra megjelenése már itt van a kanyarban.

Időszerű is, mert a gyártó már tavaly júliusban elkezdte szítani a hype-ot a készülék körül, azután, hogy a Qualcomm bejelentette új, kifejezetten okosórák belsejében szánt lapkakészletét. Azóta viszont semmit nem hallottunk a TicWatch Pro 5-ről.

Az Oppo Watch 3 és az Oppo Watch 3 Pro két olyan készülék, amelyek belsejében már Snapdragon W5+ Gen 1 teljesít szolgálatot. Ha minden jól megy, akkor a Mobvoi készüléke lehet a következő, amelynek belsejében az új chipkészlet zakatol.

Amennyiben így történik, az egy valóban érdemi előrelépés lesz, hiszen az új platform a korábbihoz képest 30 százalékkal kisebb helyet foglal, energiahatékonyság szempontjából 50 százalékkal jobb, ami pedig a számítási teljesítményt illeti, az akár kétszeres is lehet, köszönhetően az új 4 nanométeres gyártási eljárásnak.

Forrás: GSMArena